Det kunne være værre


Det kunne være værre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten for pokker. Hvorfor skulle du lige vælge, at vi skal starte med paneret flæsk?

Jeg har skimmet de syv retter i køleskabet, og der er to af dem, jeg på forhånd rynker på næsen af. Paneret flæsk er den ene.

Men jeg er sulten som en ulv. Arbejdsmæssige omstændigheder gør, at jeg først kan sætte mig til bords kl. 15.30. Tre timer senere end foretrukkent.

Appetitten får et hak ned ved synet af maden i bakken. De syv små kartofler ser kedelige ud, og persillesovsen stemmer ikke sindet mildere.

De søde damer i kantinen hjælper med at finde den rigtige indstilling til mikroovnen, som ikke er af en type, der harmonerer med den brugsanvisning, vi har fået med maden.

Belært af erfaringerne giver vi flæsket mindre power, end Morten gjorde et par timer tidligere. Det forhindrer det blævrende fluidum, kaldet persillesovs i at koge over.

Samme sovs kommer i generøse mængder, og det lykkes mig at fjumre en del af den ud over det sagesløse kantinebord, da jeg øser maden op.

Så oprinder det øjeblik, hvor jeg kan sætte gaflen til munden. Første bid er en skive gulerod, der overrasker positivt ved ikke at være så udkogt, som jeg havde frygtet.

Synet af kartoflerne har fået mig til at tænke tilbage på min barndoms mange ferier i Skagen, hvor vi altid skulle spise et par gange på Sømandshjemmet, der havde en sand ekspertise i at overkoge kartoflerne helt ud i melet intetsigenhed.

Så slemt står det ikke til her, selv om de næsten falder fra hinanden, bare man kigger på dem.

Lige så lidt, jeg holder af flæsk, lige så meget bifalder jeg det menneske, der opfandt paneringen.

I dette tilfælde gør den et stykke ekstremt kedeligt svinekød til en tålelig oplevelse.

Man kunne måske godt have ønsket sig lidt mere pift i paneringen, og det samme kan i den grad siges om den anonyme persillesovs.

Men taget i betragtning af, at det var en ret, jeg aldrig ville have kastet mig over frivilligt, så glider den ned uden modstand, og dagens måltids samlede kampvægt på 425 gram, der på nær et par centiliter sovs bliver spist op, efterlader mig også nogenlunde mæt. Og det er trods alt det vigtigste.

Jesper Mads Eriksen

Det kunne være værre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce