Det kniber med miljøprofilen


Det kniber med miljøprofilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: For anden gang er det 500 m/k store borgerpanel blevet spurt om dets mening. Emnet var miljøpolitik, og undersøgelse må give politikerne noget at tænke over.

"Odense er kendt for at gøre noget aktivt på miljøområdet", lyder en af de påstande, som panelet har taget stilling til og erklæret sig overvejende uenig i.

Og mens panelet for 81 procents vedkommende mener, at kommunen gør meget for cyklisterne, og drikkevandet, fjernvarmen og affaldshåndteringen ligeledes får en positiv vurdering, så er der også mangler: Så godt som ingen mener, at der gøres noget specielt for vedvarende energi, miljørigtige bygninger eller kollektiv trafik.

Og spørger man, om Odense er en by, der gør meget for at modvirke klimapåvirkningerne, så er borgerne overordnet uenige.

Panelet bliver også spurgt, om det synes, Odense skal have en målsætning om at være Danmarks mest bæredygtige by. Det erklærer man sig nærmest overvældende enig i. Men det er selvfølgelig heller ikke et spørgsmål, som man umiddelbart har lyst til at svare nej til.

Bliver der spurgt om, hvad der er vigtigt at fokusere på, er der tre topscorere: Vedvarende energi og energibesparelser. Cyklister og fodgængere. Og bæredygtigheden.

Det er firmaet Enalyzer, der står for undersøgelsen, og i dets ko nklusion på borgerpanelets besvarelser, lyder det blandt andet:

Odense Kommune lader ikke til at have en stærk miljøprofil i borgernes bevidsthed. Det behøver dog ikke skyldes manglende indsats, men kan skyldes ringe markedsføring.

Desuden fastslår konklusionen, at de fleste mener, at der gøres meget for cyklisterne, men for lidt for den kollektive trafik.

Det kniber med miljøprofilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce