Det kan lade sig gøre


Det kan lade sig gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du skal selv være klar til det - ellers nytter behandling og gode råd ikke, fortalte tidligere sindslidende

Cigaretrøgen river godt i næsen, alt imens natsort kaffe i små plastikbægre skvulper i takt til musikken.

- Åhh, mañana. Håber vi får i morgen med, synger Kim Larsen igen og igen.

På den bolsjefarvede teltvæg hænger en flok portrætter af skæve eksistenser - dem, som Brugernes Bazar her i Kongens Have handler om.

Udenfor er et hold i færd med at stille overdimensionerede skakbriller op, og på fri-arealet op mod slottet render de første rundt og sparker til en fodbold på den opstillede bane.

De reklamerer for "ombold" - et projekt, hvor man arrangerer gadefodbold for socialt udsatte udfra den betragtning, at "spillerne" er uden skyld og derfor får en ny chance for at starte forfra.

I et af teltene på pladsen kan man få en væresteds-klipning eller "hyre en hjemløs". Gadejuristen fra Vesterbro på København gider gode råd side om side med Landsforeningen for human narkobehandling og ikke så langt væk fra teltet med Kirkens Korshær, Store Dannesbo og Café Paraplyen her fra Odense.

I fortæller-teltet fortæller Kim Saxbeck, der har sit navn trykt på kaskettet, om sit liv. "Det kan lade sig gøre" er titlen.

Han fortæller om det at rykke fra den dybeste depression, hvor han havde lyst til at sætte ild til det hospital, hvor han lå, til den dag, hvor vægten på grund af psykofarmaka nåede 150 kg, og han besluttede sig for at gøre noget ved sit liv.

- Jeg har smidt 34 kilo på to år. I dag bor jeg i et lille rækkehus med have, jeg har været formand for en idrætsforening for sindslidende, og på mandag starter jeg på et helt almindeligt arbejde til almindelig løn. Men det har taget mig mange år at nå dertil - og det har været en hård kamp. Og du kommer ikke til det sted, før du selv er klar til det, fortæller en glad, spændt og stolt Kim Saxbeck til de 15-20 mennesker, som er mødt op for at høre ham.

Den tidligere industrimaler, havne- og slagteriarbejder har sin drikkedunk spændt fast på siden af bukselinningen og en stor praktisk bæltepung foran på maven.

- Har du et godt råd til andre sindslidende i en svær situation, bliver han spurgt fra salen.

- Luk munden op, lyder svaret.

Det kan lade sig gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce