Det bliver et enestående puslespil at samle Den Grønne Boks igen - den er bygget af tusinder forskellige brædder

Det er ikke så nemt at være håndværker på opgaven med at demontere Den Grønne Boks på I. Vilhelm Werners Plads. Både i forhold til, at det er et pillearbejde og i forhold til forbipasserende, som hele tiden stikker til folkene på pladsen. De kan kun trække på skuldrene og sige, at de ikke har noget med beslutningen at gøre, men at de blot udfører det arbejde, som kommunen har sat dem til.

Den Grønne Boks, som måske snarere er Det Grønne Koks, skal flyttes efter blot fire måneder på I. Vilhelm Werners Plads. Det skulle have kostet 200.000 kr. at flytte den, men prisen er nærmest eksploderet.

Det skyldes, at boksen trods sin lighed med et modulbyggeri eller nogle skurvogne, faktisk er helt sin egen. Den er bygget fra bunden og kan ikke løftes af en kran og flyttes til en ny lokalitet. Den skal skilles ad til mindste stump, og hvor noget går i stykker, skal det forarbejdes og tilpasses igen. Prisen for den samlede flytning skulle have været omkring 200.000 kr. Den viser sig at blive cirka 800.000 kr.

Rådmand Steen Møller (K) har erklæret sig "målløs og chokeret" over, at prisen på flytningen er blevet så høj. Den udmelding forstår Tim Vermund (S) ikke. Vermund karakteriserer det som "yderst sælsomt", at samtlige chefer og direktøren i beskæftigelsesforvaltningen ifølge interne mails havde kendskab til, at prisen for flytningen var ved at løbe løbsk, uden at rådmand Steen Møller (K) fik besked.
Det var kendt, at prisen ville stige til i hvert fald cirka 500.000 kr.
Der er nu iværksat en intern undersøgelse, som formentlig afsluttes i denne uge.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
8
Kæmperegning for Den Grønne Boks er fordelt

Kæmperegning for Den Grønne Boks er fordelt

5
Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

8
Kæmperegning på vej: Grøn boks flyttes efter få måneder

Kæmperegning på vej: Grøn boks flyttes efter få måneder