Det gamle posthus sat i stand for 12-15 mio.

Thomas Neumeyer, stenkonservator, har fået hjælp af kunstneren Jens Ingvard Hansen til at restaurere relieffet, som i midten bærer Chr. d. 8.’s monogram.
Foto: Robert Wengler

Det gamle posthus sat i stand for 12-15 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barfoed-familien har brugt mange penge på at renovere det gamle posthus

Odense: Når bygningen er malet færdig, og stillads og plastforhæng kan fjernes inden for de næste par uger, er renoveringen af det gamle posthus i Lille Gråbrødrestræde færdig - langt om længe, fristes man til at sige.

For det har været et noget langstrakt forløb, blandt andet fordi den forrige ejer, konkursramte René Müller, aldrig blev færdig med den renovering, han var begyndt på, før han måtte dreje nøglen.

Barfoed-familien overtog ejendommen og er nu ved at være færdig med en gennemgribende renovering.

- Der var gjort en del indenfor, men ikke det hele. Det har vi gjort færdig sammen med al den udvendige renovering, blandt andet maling af hele ejendommen, fortæller direktør Frederik Barfoed.

Vejret har drillet

Det kolde vejr har drillet malerne, så der er sat varmekanoner op, hvor der skal males. Det skal nemlig helst være mindst syv plusgrader, for at malingen bider ordentligt på.

- Det er en fredet ejendom, så der er klare regler for, hvad der må gøres, og hvordan det skal gøres. Ja, selv farven på ejendommen er der klare retningslinjer for. Et andet af kravene er, at arbejdet skal ske efter gamle, håndværksmæssige principper, fortsætter Frederik Barfoed.

- Vi har været i tæt dialog med Kulturarvstyrelsen hele vejen igennem, og styrelsen har også ydet tilskud på en million kroner til arbejdet, blandt andet med stenrelieffet øverst oppe, tilføjer han.

Frederik Barfoed vurderer, at når det hele er færdigt, er der brugt 12-15 millioner kroner på renoveringen. Ejendommen kostede 45 millioner kroner.

Læs mere i Fyens Stiftstidende mandag

Det gamle posthus sat i stand for 12-15 mio.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce