Det er trendy at hjælpe


Det er trendy at hjælpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af unge, der vil på hjælperejser, er eksploderet. Unge er trætte af ord - de vil se handling

Hvis du skal være smart i dag, så pak tasken og hjælp med at grave brønde eller bekæmpe sygdomme.

De humanitære organisationer i Danmark melder om et markant stigende antal unge, som vil udsendes til tredjeverdenslande i en længere periode.

- I år sender vi over 400 unge af sted. Det er dobbelt så mange, som for et par år tilbage, fortæller Peter Christiansen, kampagnechef i Mellemfolkeligt Samvirke.

I dag er det langtfra nok at have politisk korrekte holdninger. Det fortæller Søren Østergaard, som arbejder ved Center for Ungdomsstudier og Religionspædagogik. Centret forsker ud fra et kristent grundlag i unges kultur og værdier.

- Unge i dag er vokset op i en tid, hvor de ikke tror på ord. De tror på folks handlinger. Vi er gået fra ortodoksi, at have de rigtige ord og meninger, til ortopraksi, hvor man handler på sine værdier.

Smart og trendy

Ifølge forskeren er et arbejde i en humanitær organisation med på top tre over unge danskeres drømmejob. Og det giver status blandt vennerne at kunne sige, at man har været udsendt i Uganda, Zambia eller Tibet.

- De unge tænker, at hvis der skal gøres en forskel i verden, så kan det lige så godt begynde med mig selv. Det er en meget pragmatisk tilgang til at holde sig selv ud, siger Søren Østergaard, som kalder unge i dag for "generation friværdi".

- De er vokset op med store økonomiske muligheder og har set mor og far gå fra at have en grøn carport fra Silvan til at have en dobbeltmuret garage med to biler. Men generation friværdi har andre værdier end forældrene, de har et problem med at bruge penge kun på sig selv, siger Søren Østergaard.

Varer ikke evigt

Undersøgelser viser dog, at de unge hjælpearbejdere næppe bliver ved med at holde dampen oppe.

Søren Østergaard fortæller, at det er en engangsfornøjelse for langt de fleste.

- Rigtig mange oplever, at de har aftjent deres værnepligt rent humanitært, når de har været af sted i seks måneder. Otte ud af 10 bevarer ikke kontakten med de miljøer, de har været en del af. De mener derimod, at de nu har gjort, hvad de skulle, og så er der primært fokus på dem selv igen.

Det er trendy at hjælpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce