Det bliver dyrere at parkere ulovligt

Taksten for at parkere ulovligt sættes op med 80 kroner til i alt 590 kroner.
Foto: Tim K. Jensen

Det bliver dyrere at parkere ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taksten for at parkere ulovligt sættes op med 80 kroner til i alt 590 kroner. På kommunale pladser og hos flere private forbliver prisen uændret. I det offentlige må taksten ikke stige på grund af skattestoppet

Odense: Du har måske allerede mærket det på egen pengepung, ellers kan du komme til det i løbet af få dage:

Du skal dybere ned i lommen for at finde penge til at betale bøden (kontrolafgiften), når du har parkeret ulovligt - hvis du vel at mærke opdages af en p-vagt.

Bøden har siden 2002 været på 510 kroner, men nu stiger den på en lang række p-pladser med 80 kroner til i alt 590 kroner.

Friholdt for stigningen er dog bøder, der gives langs offentlige veje og parkeringspladser. Her beholdes den gældende takst på 510 kroner, fordi kontrolafgiften hører med inde under det skattestop, regeringen dikterede i 2002.

Skilte ændres

Q-Park tog allerede i oktober sidste år den ny takst i brug. EuroPark følger efter i de kommende uger, når teksten på tusindvis af skilte er blevet ændret.

En tredje stor operatør på dette marked, Parkeringsgruppen, ventes i løbet af få måneder at følge efter med en prisforhøjelse. Det er dog endnu ikke endeligt besluttet,

Følger prisudviklingen

Direktør Jørgen Pedersen, Parkeringsgruppen, kalder det ret og rimeligt, at prisen sættes op.

- Tidligere blev taksten sat op i takt med den almindelige prisudvikling. Siden 2002 har denne takst stået stille. Stigningen på de 80 kroner svarer til den almindelige prisudvikling, der har været i Danmark, siger han.

Alex Pedersen, der er direktør i Q-Park, regner med, at kontrolafgiften fremover vil blive reguleret en gang om året.

- Vores almindelige udgifter er stigende, og vores ansatte vil jo også gerne have, at deres løn holder trit med prisudviklingen. Derfor er det ikke på nogen måde ublu, at prisen sættes op, siger Alex Pedersen.

Ikke alle steder

Kontrolafgiften sættes dog ikke op på alle p-pladser. I nogle kontrakter står der nemlig, at kontrolafgiften altid følger den kommunale takst, og den forbliver uændret på 510 kroner.

Det bliver dyrere at parkere ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce