Det besluttede byrådet også

Byrårdet vedtog onsdag aften en ny helhedsplan for Korsløkkeparken (billedet) og Ejerslykke. Planen, der skal gøre områderne mere trygge og velfungerende, koster 6,7 mio. kroner. Arkivfoto: Vibeke Volder

Det besluttede byrådet også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På aftenens byrådsmøde besluttede flertallet blandt andet disse tiltag:

Ny helhedsplan for udsatte områder

Der kommer en ny boligsocial helhedsplan for Korsløkkeparken og Ejerslykke. Planen skal gøre områderne mere trygge og velfungerende og er en udvidelse af den plan, der allerede er godkendt og i gang i to andre almene boligområder, nemlig Rising og Skt. Klemensparken. Det betyder, at de fire områder fremover har én fælles plan.

Helhedsplanen løber frem til og med 2021. I Korsløkkeparken og Ejerslykke vil man blandt andet arbejde med at reducere antallet af folk, der bliver sat ud af deres lejlighed af fogeden, fordi de ikke har betalt husleje i en længere periode; man vil tilbyde økonomisk rådgivning; prøve at få flere i arbejde og uddannelse; oprette lektiecaféer; lave familiekurser for at styrke forældrenes kompetencer; prøve at bygge bro mellem skole, daginstitution, fritidsliv og forældre. Planen koster sammenlagt 6,7 mio. kroner - heraf betaler kommunen 850.000 kroner.

Grønt lys til nyt byrådsmedlem

Enhedslistens Ulla Chambless ønskede at forlade byrådet og de øvrige hverv, byrådet har udpeget hende til. De omfatter poster i Grønt Råd, Kommunalpolitisk Topmøde, Verdensmål Udvalget og stedfortræder i bestyrelsen for Odense Kommunes Ungdomsskole.

Byrådet godkendte anmodningen. Enhedslistens første stedfortræder, Mathilda Printzlau-Paulsen, overtager pladsen i byrådet og tillidsposterne.

Nye driftsaftaler for teatre

Den Fynske Opera, Nørregaards Teater og Teater Momentum får fornyet deres driftsaftaler frem til sommeren 2023. Den Fynske Opera får som den eneste forhøjet tilskuddet i perioden - med små 400.000 kroner.

Lokalplan sendes i høring

Udvidelsen af Fangel Bioenergi er noget, der kan få folk i lokalområdet til tasterne. Byrådsmedlemmerne kunne fortælle om et væld af mails fra folk i området, men som rådmand Jane Jegind (V) betonede: Vi træffer ingen beslutninger i aften, men sender lokalplanen i høring, så vi kan høre, hvad beboerne i området har at sige.

Det besluttede byrådet også

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce