Den ultimative musikquiz: De Røde Myrer pisser på alle

Michael Sørensen bruger typisk 12-15 timer på at forberede Boogies Musik Quiz, som er åben for alle, men hvor hold, der har deltaget kommer først i køen gangen efter. Foto: Simon Staun

Den ultimative musikquiz: De Røde Myrer pisser på alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften blev Boogies Musik Quiz nummer 100 afholdt på Tintin Bar. 1 6hold med hver fem deltagere dystede i kategorier som "One hit wonders", "Månedens fødselar" og "Fodboldsange".

Da Michael Sørensen planlagde den første musikquiz på Boogies i marts 2010, havde han ikke drømt om, at quizzen skulle gå hen og blive et tilløbsstykke. Slet ikke i en grad, så han otte år senere kan indlede quiz nummer 100 på en komplet proppet Tintin Bar oven på det berømte diskotek.

- Jeg er virkelig ydmyg over, at så mange har lyst til at dyrke et fællesskab omkring musik. Nu har jeg efterhånden ødelagt 100 torsdage for jer med dumme spørgsmål og halvdårlig musik, siger Michael Sørensen i sin velkomsttale, inden han bliver afbrudt af en quizdeltager.

Alle aftenens deltagere har spyttet i puljen for at give quiz-mesteren en fornem jubilæumsgave. En Manchester United-trøje med "Sorensen" på ryggen og to billetter til en kamp på Old Trafford i en loge med egen kok.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige ... Det er sjældent, jeg bliver overvældet, men det er jeg virkelig nu. Jeg fortsætter så længe, I kommer. Hvis jeg bliver ved, til jeg bliver 60 år, kan vi nå quiz nummer 200, siger Michael Sørensen, inden han tager plads bag dj-pulten, hvorfra han styrer quizzens fem runder.

I første runde skal dagens 15 hold blandt andet gætte, hvem der synger duet i en række udenlandske og danske sange. Derefter handler det om månedens soundtrack, hvor der skal gættes bandnavn og filmtitel. Så er der en række "One hit wonders" og i dagens anledning en kategori med VM-og fodboldsange. Deriblandt Safri Duos "Played-A-Live (The Bongo Song)", som var titelnummer i "FIFA 2003"-spillet.

- Idéen om at lave en musikquiz på Boogies udsprang, da jeg var discjockey for en del år siden. Det var egentlig tanken, at det skulle foregå på Boogies, men efter en enkelt gang flyttede vi ovenpå til Tintin Bar. Den passer perfekt til formålet. Her er intimt og ikke langt til baren, siger Michael Sørensen.

- Der er ikke tvivl om, at det er en quiz med et højt niveau. Jeg vil gætte på, at jeg kunne svare på halvdelen af spørgsmålene, hvis jeg var deltager.
Michael Sørensen, quiz-arrangør
10 udvalgte spørgsmål fra Boogies-quiz nummer 100
1. Hvilket band udgav nummeret Mr. Farmer i 1966?2. Hvor mange albummer har Gorillaz udgivet?

3. Hvilken dansk sanger synger nummeret "Number"?

4. Hvad er titlen på Kashmirs album fra 2010 med blandt andet nummeret "Mouthful of Wasps"?

5. Fra hvilken by kommer gruppen Extreme, der brød igennem med nummeret "More Than Words"?

6. Ray Davies er forsanger i den engelske gruppe The Kinks. Hvor gammel er han?

7. Nævn tre numre fra Public Enemys album "It Takes a Nation of Millions To Hold Us Back"?

8. Hvem synger fodboldhymnen "Mas que nada"?

9. Hvilken dansk duo kigger på fugle?

10. Hvor mange eksemplarer solgte Thomas Helmig af sit gennembrudsalbum "Vejen Væk" fra 1988. 120.000, 140.000 eller 160.000?
Michael Sørensen gætter på, at han ville kunne svare på halvdelen af spørgsmålene i quizzen, hvis han var deltager. Foto: Simon Staun
Michael Sørensen gætter på, at han ville kunne svare på halvdelen af spørgsmålene i quizzen, hvis han var deltager. Foto: Simon Staun

Kunne gætte halvdelen

Aftens anden runde er årstalsrunden, hvor der kommer to sange fra hvert årti fra 60'erne og frem til i dag. De første toner på den lavloftede og dunkle Tintin Bar er "Naked When You Come" med The Lollipops og "Mr. Farmer" med The Seeds. Begge fra 1966.

Ved nogle borde noteres der flittigt på de udleverede ark, mens quizdeltagerne ved andre borde sidder med et desperat blik i øjnene. Boogies Musik Quiz er ikke for novicer, hvilket denne artikels skribent kan skrive under på. Første gang jeg deltog i quizzen, kunne jeg gætte band eller titel på omkring 10 af de sange, som blev spillet i de fem runder.

- Der er ikke tvivl om, at det er en quiz med et højt niveau. Jeg vil gætte på, at jeg kunne svare på halvdelen af spørgsmålene, hvis jeg var deltager. Jeg ville klare mig godt i de kategorier, der handler om lagret viden. Årstal, albumudgivelser og titler. Jeg ville klare mig mindre godt i de sekvenser, hvor der skal lyttes. Coverrunden, som typisk er runde fire, ville volde mig problemer. Jeg kan sgu ikke høre forskel på Maroon 5 eller John Mayer, siger Michael Sørensen.

På playlisten er det nu Ice Cube og "Gangsta Rap Made Me Do It", som får quizdeltagerne til at kaste med håndtegn og vugge til de tunge westcoast-beats.

- Jeg forsøger at lave spørgsmål inden for alle musikalske genrer, men der er ingen tvivl om, at det er rock, som udgør fundamentet. Jeg drysser altid hiphop, soul, metal, elektronisk musik og moderne pop ud over quizzen. Derfor hører jeg eksempelvis meget P6 Beat for at opfange, hvad der rører sig på den danske musikscene, siger Michael Sørensen.

Svar på spørgsmål på Boogies-quiz
1. The Seeds2. Fem3. Alexander Oscar4. Trespassers5. Boston6. 747. Don't Believe the Hype, Prophets of Rage og Bring In the Noize8. Sergio Mendes og Black Eyed Peas9. Djämes Braun10. 160.000
Der bliver grublet og diskuteret i halvmørket ved de mange proppede borde. Foto: Simon Staun
Der bliver grublet og diskuteret i halvmørket ved de mange proppede borde. Foto: Simon Staun

VM-gruppen med til alle quizzer

Af de mange hold til Boogies Musik Quiz er det kun ét, som har været med til samtlige quizzer. Det er VM-gruppen, der faktisk er ældre end quizzen.

- Vores hold blev grundlagt som en støttegruppe til det danske landshold i 2008. Efter VM i Sydafrika begyndte vi at deltage i film-, sport- og musikquizzer. Da Boogies Musik Quiz begyndte, skulle vi naturligvis være med, siger Nicki Refstrup Bladt.

Han var med til de fleste quizzer i begyndelsen, men har på grund af børn og travlhed med sit pladeselskab Celebration Records holdt lav profil en årrække.

- Jeg er desværre ikke fast deltager længere, men quiz nummer 100 kunne jeg ikke gå glip af. Derfor er det fedt, at VM-gruppen har fået lov at stille med to hold i dag, siger Nicki Refstrup Bladt.

Ved siden af ham står holdkammeraten Frans Christensen. Han medvirker til sin Boogies-quiz nummer 97 ud af 100.

- Jeg er den udover quizmester Michael, som har været med flest gange. Jeg bliver ved med at komme, fordi der er en helt særlig stemning til denne quiz. Selv om vi kæmper mod hinanden, fornemmer man et sammenhold. En fundamental interesse for musik til trods for, at vi er mange vidt forskellige typer. Det er en helt unik quiz, hvor man hver gang bliver udfordret og inspireret, konstaterer Frans Christensen i pausen mellem årstals- og initialrunden.

VM-gruppen havde fået lov at få to hold med i dagens anledning, så det ene hold måtte tage plads i baren. Foto: Simon Staun
VM-gruppen havde fået lov at få to hold med i dagens anledning, så det ene hold måtte tage plads i baren. Foto: Simon Staun

Tim Christensen gættede med

Der er mange anekdoter og muntre historier om musikquizzen. Men ingen slår den om Tim Christensen. Som gæstede Tintin Bar en aften, hvor den første kategori, "Dagens kunstner", handlede om ... Tim Christensen.

- Det må have været i 2011, da Tim Christensen havde udgivet albummet "Tim Christensen and the Damn Crystals". Han var med på et hold sammen med to af dem, som i dag er med på De Røde Myrer. Jeg anede ikke, at Tim ville komme, så jeg blev noget paf, da han trådte ind ad døren, siger Michael Sørensen.

Han ilede ned for at spørge musikeren, om det var ok, at de første mange spørgsmål handlede om ham. Det var det heldigvis.

- Tim kunne sagtens se det morsomme i situationen, og han svarede naturligvis rigtig på, hvor mange soloplader, han havde udgivet, hvad de hed, og hvornår de udkom. Men så ville skæbnen, at der var et spørgsmål med, der handlede om antallet af solgte plader i Norge. Der var tre valgmuligheder. Tims hold valgte forkert. Siden er det blevet en legendarisk anekdote, at Tim Christensen deltog i en quiz med Tim Christensen-spørgsmål og svarede forkert på ét af spørgsmålene, siger Michael Sørensen og ler.

Dommens time er tæt på. Michael Sørensen kan huske alle svar i hovedet, da han retter svarene på bagtrappen. Foto: Simon Staun
Dommens time er tæt på. Michael Sørensen kan huske alle svar i hovedet, da han retter svarene på bagtrappen. Foto: Simon Staun

De Røde Myrers æra

Inden dagens quiz har Michael Sørensen været i arkiverne og tælle sammen. VM-gruppen har vundet quizzen 15 gange. Men sejrene ligger efterhånden en del år tilbage. De seneste år har især ét hold markeret sig som noget nær uovervindeligt. Det er De Røde Myrer, som Ann Høck er kaptajn på. De har vundet 37 gange, hvilket er næsten dobbelt så mange gange som Our Aim Is True med 20 sejre.

- De første par år hang vi i med næb og kløer og lå altid dårligt placeret. Jeg startede holdet med en flok venner, hvor alle havde samme musiksmag. Vi havde det virkelig hyggeligt, men vi endte sjældent i top 10, og så begyndte folk at falde fra, siger Ann Høck, som har deltaget i cirka 90 af de 100 quizzer.

De nye medlemmer på holdet blev ikke headhuntet, men det viste sig, at de hver især kunne bidrage med viden, ingen af de andre besad.

- De seneste tre år har De Røde Myrer virkelig markeret sig. Det er meget få gange, vi ikke har vundet, og vi har en helt klar ambition om at vinde jubilæums-quizzen, siger Ann Høck determineret.

Hendes speciale er 80'er-musik og alt, hvad der ikke er populært og mainstream.

- Jeg har altid adopteret de lidt skæve ting, så ofte kan jeg svare på noget, ingen af de andre fire ved. Jeg har også luret Michael Sørensen, fordi mange af de nye sange fra 2018 er fundet på P6. Den kanal hører jeg alligevel på arbejde, så jeg gør mig lidt umage med at lytte efter, hvad bandet og sangene hedder. Man ved som regel også, at der kommer en minderunde, når koryfæer som Bowie og Prince dør. Men det er aldrig til at vide præcist, hvad man skal gætte, siger Ann Høck.

De Røde Myrer har vundet stort set samtlige quizzer de seneste tre år. Holdet består af Ann Høck og Andreas Nyland Østergaard (forrest), Per Thorsøe Jørgensen (i midten) og Lars Peter
De Røde Myrer har vundet stort set samtlige quizzer de seneste tre år. Holdet består af Ann Høck og Andreas Nyland Østergaard (forrest), Per Thorsøe Jørgensen (i midten) og Lars Peter "LP" Støvring bagest tv. (som afløser for Eric Kivlen) samt Peter Elsnab. Foto: Simon Staun

Musiknørder til fingerspidserne

Michael Sørensen bruger typisk 12-15 timer på at forberede quizzen og finde alle sange i iTunes eller Spotify. Til denne jubilæumsaften har han forberedt en særlig "Last Man Standing"-runde med spørgsmål om U2, The Cure og Depeche Mode.

- Jeg havde tænkt, der skulle ske noget særligt i aften. Derfor var det sjovt at se, hvor mange singler holdmedlemmerne kunne nævne med nogle af de bands, der har været flest spørgsmål om gennem tiden, siger Michael Sørensen.

Jens Davidsen fra Our Aim Is True-holdet er i sit es. Han vinder The Cure-kategorien og nævner ved sit bord, at han i øvrigt kan remse samtlige 53 Depeche Mode-singler op. I kronologisk rækkefølge.

Efter femte og sidste runde regner Michael Sørensen pointene grundigt igennem på bagtrappen. For alle 15 hold drømmer om at vinde quiz nummer 100. Eller i det mindste krydse den magiske grænse på 100 point. Det bliver dog som forventet De Røde Myrer, der ender øverst på skamlen med 117 point ud af 150 mulige.

- Our Aim Is True kommer på andenpladsen med 115 point, så en helt overlegen sejr kan man ikke kalde det denne gang. Det kunne være gået anderledes, hvis bare ét medlem hos Our Aim Is True havde været lidt skarpere i en enkelt kategori. Men jeg må rose De Røde Myrer for endnu en sejr. De gætter en del spørgsmål, ingen af de andre 15 hold rammer. Det vidner om, at alle medlemmer på holdet både har en bred almen viden, men også har deres respektive nicheviden. De er virkelig musiknørder til fingerspidserne, konstaterer Michael Sørensen.

Han er allerede i gang med at finkæmme pladesamlingen og nettet for sange, som skal med i quiz nummer 101. Som måske får spørgsmål om Depeche Modes legendariske livealbum "101".

Michael Sørensen gætter på, at han ville kunne svare på halvdelen af spørgsmålene i quizzen, hvis han var deltager. Foto: Simon Staun
Michael Sørensen gætter på, at han ville kunne svare på halvdelen af spørgsmålene i quizzen, hvis han var deltager. Foto: Simon Staun

Den ultimative musikquiz: De Røde Myrer pisser på alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce