Den tapre skrædder


Den tapre skrædder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

læserGOLF: City Skrædderen fra Odense stred hårdt, men forgæves
HOLLUFGÅRD: Ifølge brødrene Grimm tog den tapre skrædder jo fusen på kæmpen - men skrædderen fra Thorsgade tog kun fusen på sig selv i går.

Trods en tapper indsats, der blandt andet kostede en ødelagt driver, blev det ikke til en finaleplads for Frank Hansen, 68, der som Grimm-brødrenes skrædder kun fylder lidt i landskabet, men som alligevel slår nogle hulens lange slag.

75 damer

- Men jeg har haft en hyggelig dag, så pyt, sagde Frank Hansen, indehaver af City Skrædderen - Odenses bedste, som han siger - siden 1990.

Inden da drev han damekonfektionsfabrikken Bofa i Otterup gennem 20 år. Her var der 75 damer ansat.

- Det var en dejlig tid, men så skulle det hele pludselig sys i Polen, og så var der ikke penge i det mere. Så jeg solgte bygninger og maskiner og startede for mig selv. Nu hygger jeg mig i forretningen sammen med min kone, fortæller skræddermesteren, der erkender at tilhøre en uddøende race.

På teatrene

- Der er ikke så mange rigtige skræddere tilbage. Jo, de uddannes stadig, men de fleste søger ind på teatrene og sådanne steder. Man kan heller ikke komme ind til mig og bestille et sæt tøj. Jeg tilretter og forandrer, både for private og for nogle af de fine butikker - men den dér med at sy et sæt tøj fra bunden, den går ikke mere.

Bodil og Frank Hansen har spillet golf i 15 år, først i Odense Golfklub og nu i Odense Eventyr. Af samme grund er forretningen i Thorsgade ikke åben hver dag.

Til vi segner

- Vi tager imod tirsdag, onsdag og torsdag, og ellers står den på golf, både herhjemme og i udlandet. Men omvendt fortsætter vi forretningen, til vi segner. Det er bedre end at sidde og glo. Arbejdet holder os unge, og vi møder så mange dejlige mennesker, siger Bodil og Frank Hansen.

Bodil Hansens job i butikken består mest i at lave kaffe og gå til hånde.

God til mad

- Om jeg syr? Det har jeg ikke begreb om. Og jeg skulle være godt dum, om jeg begyndte på det, når jeg har været gift med en skrædder i 47 år! Men jeg laver mad - og det er jeg god til, siger Bodil Hansen, der også var så god til golf i går, at hun var lige ved at snige sig i finalen med sine 29 point.

Den tapre skrædder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce