Den store gåtur for alle

Sådan så det ud, da der for et par år siden var Ecco Walkathon i København. Der skulle gerne komme tilsvarende trængsel på de odenseanske stier lørdag den 13. september. polfoto

Den store gåtur for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ecco Walkathon skal udvikle sig til en rigtig stor Odense-begivenhed helt oppe i Eventyrløbs-størrelse

ODENSE: CSR er et af disse begreber, der bruges flittigt i erhvervslivet i disse år. Ja, man fristes til nærmest at kalde det et buzzword.

CSR betyder Corporate Social Responsability, og på jævnt dansk vil det sige, at virksomhederne går op i andet end blot at tjene penge.

Ecco, der tjener pengene på fodtøj, opdagede dette begreb, flere år før det blev opfundet.

- Grundlæggeren Karl Toosbuy ville gerne støtte et godt formål, og så fandt vi på Walkathon, fortæller Christian Arensbak, gammel Odense-dreng med eget firma, der arbejder som konsulent for Ecco.

- I en del år spurgte forskellige marketingsdirektører, hvorfor vi skulle bruge penge på det, men nu er social ansvarlighed jo blevet moderne, tilføjer Arensbak.

Gå for et godt formål

Og således er Ecco Walkathon blevet en stor sag. En gåtur for et godt formål, der første gang blev gået i København i 1999.

Siden har det bredt sig til en række byer i udlandet, og nu kommer Odense med.

Lørdag den 13. september skal op til 5000 deltagere ud at gå.

Konceptet er, at man køber en billet til 50 kroner (25 kroner for børn). Man melder sig til at gå en rute på enten seks eller 10 kilometer. Undervejs er der et par poster, hvor billetten får et stempel, og når man kommer i mål, bliver den afleveret.

Ecco giver herefter 7,50 kroner pr. gået kilometer til et godt formål.

I år støtter Ecco enten WWF's arbejde med at bevare regnskoven i Congo - verdens næststørste sammenhængende regnskovsområde. Eller organisationen Street Kids International, der hjælper gadebørn i Polen og Kenya.

Der er start og mål ved Flakhaven, og her vil der være forskellige former for underholdning.

Og en række kendisser er hyret til at gå med. Dog ikke grevinde Alexandra, der ellers er fast deltager ved Walkathon i København, hvor der sidste år deltog 20.000 mennesker.

Lokale kendte

Men der er Palle Hansborg-Sørensen og Jan Boye, borgmestre i henholdsvis Kerteminde og Odense. Samt Richard Møller Nielsen, Jakob Sveistrup, OUH's administrerende direktør Jens-Otto Jeppesen og diverse rådmænd og byrådspolitikere.

Et hold vægtløftere, der vil forsøge at sætte verdensrekord ved på 20 minutter at løfte mindst 103 ton, er en anden del af underholdningen, og det falder meget godt i tråd med den bæredygtighedsramme, Walkathon er sat ind i.

- Der skal jo være nordisk bæredygtighedskonference i byen fra 15.-17. september. Og for os falder Walkathon godt sammen med sund motion og det, at man kan mindske CO2-udslippet ved at spadsere i stedet for at køre bil, siger den kommunale sundhedskonsulent Flemming Kjersgaard Johansen.

Folkefest i udvikling

- Vi har sat et loft på 5000 deltagere, men jeg tror, der er basis for mange flere i de kommende år. Måske 10.000. Det skulle gerne udvikle sig til en folkefest på størrelse med Eventyrløbet.

- Med den forskel, at her løber vi ikke om kap, her kan alle være med. Det kan være at arrangement for hele familien eller en gruppe venner, siger Flemming Kjersgaard Johansen.

Ruten bliver fra Flakhaven til Ny Vestergade og derfra langs åstien og tilbage igen. Med eller uden en sløjfe ved Skovsøen, afhængigt af, om distancen er seks eller 10 kilometer.

- Det er i øvrigt tilladt at gå distancen flere gange, hvis man gerne vil skaffe flere penge til det gode formål, siger Christian Arensbak.

Den store gåtur for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce