Den sidste dag med kliken

Anker Boye tog ordet, inden hans sidste byrådsmøde gik i gang: - Efter 24 år i salen her er jeg lidt stolt i dag. Stolt over at vi har håndteret udfordringerne på en modig og visionær måde, så vi nu kan aflevere en by, der er i fuld vigør, sagde han blandt andet. Foto: Ulrik Sass

Den sidste dag med kliken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester gennem 20 år, Anker Boye, havde sidste dag i byrådet sammen med byrådets mest rutinerede politiker, Enhedslistens Per Berga Rasmussen og den konservative rådmand Steen Møller. Ni andre fik også gaver og personlige ord med fra borgmester Peter Rahbæk Juel.

Årets sidste byrådsmøde for det gamle byråd var ikke som de andre i år.

Det betød nemlig et farvel til hele 12 politikere, der nu stopper - og borgmester Peter Rahbæk Juel havde en personlig tak til hver enkelt.

Mest markant var afskeden med Odenses borgmester gennem 20 år, Anker Boye (S), Enhedslistens Per Berga Rasmussen og den konservative rådmand Steen Møller.

Til Anker Boye sagde den nye borgmester:

- Dit hjerte har altid banket for Odense, og du har stået fast på, at vi som by kunne mere - også når der ikke var enighed her i salen. Vi er mange, der er dybt imponeret over dit utrættelige arbejde og den udvikling byen har undergået på din vagt. Derfor er jeg også sikker på, at du vil gå over i historien som en af Odenses mest markante og betydningsfulde borgmestre. Mange tak for din indsats.

Og så var turen kommet til Per Berga Rasmussen, "Enhedslistens grand old man", som Peter Rahbæk Juel kaldte manden, der har siddet næsten 40 år i byrådet.

- I lang hovedparten af årene har du været i opposition til alle os andre, som du døbte "de forenede byrådspartier", når du skulle forklare, hvorfor I stod uden for budgetforliget. Senere blev du rådmand, men lige meget hvad, så har dit engagement for samfundets svageste skinnet igennem, sagde Peter Rahbæk Juel.

Lars Havelund (K) og Helle Nielsen (S) sagde farvel efter 16 års byrådsarbejde, mens den konservative rådmand Steen Møller "kun" havde været en del af byrådet siden 2005. Før det havde han været aktiv i Amtsrådet.

- Med dine initiativer omkring beskæftigelsestiltag og investeringsmodeller har du spillet en afgørende rolle for, at vi nu kan se, at ledigheden falder. Det skal du have tak for, og det er et godt afsæt for byrådets videre arbejde inden for det, der stadig vil være min vigtigste dagsorden - at få flere i arbejde, lød det fra borgmesteren.

Alle byrådspolitikerne fik en buket blomster som tak for fire års indsats, og til de 12 politikere, der stopper i byrådet, var der en særlig indpakket gave. Foto: Ulrik Sass
Alle byrådspolitikerne fik en buket blomster som tak for fire års indsats, og til de 12 politikere, der stopper i byrådet, var der en særlig indpakket gave. Foto: Ulrik Sass

Ankers farvel

Inden det normale byrådsmøde gik i gang, tog Anker Boye også ordet for at takke ordentlig af.

- Efter 24 år i salen her er jeg også lidt stolt i dag, sagde han blandt andet.

- Stolt over at vi har håndteret udfordringerne på en modig og visionær måde, så vi nu kan aflevere en by, der er i fuld vigør.

Der var blomster til alle byrådsmedlemmerne for indsatsen i de sidste år, og til de 12, der stoppede, var der et eksemplar af Odensebogen og en særligt indpakket gave.

Den sidste dag med kliken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce