Under området, hvor investor Michael Sandal nu er på vej med et nyt byggeri, har Rosenbækken, der i dag går under jorden, sit udspring.

Og det bliver fremover mere synligt, hvor den går, for som led i byggeprojektet skal en del af en ny stiforbindelse, der kan bruges som smutvej gennem byen, anlægges.

- Vi anlægger den cirka der, hvor Rosenbækken løber under jorden, og den bliver beklædt med Odense-klinker, oplyser Michael Sandal.

På sigt er det meningen, fremgår det af kommuneplanen, at anlægge en samlet sti, der benævnes "Rosenbæk-forløbet". Det skal være en passage, som forbinder Brandts Klædefabrik med Vesterbro via Rosenbæk Torv.

Det er første del af det, som nu kommer til at ske.

Der er ifølge avisens oplysninger ikke sat årstal på, hvornår Rosenbæk-forløbet i sin fulde længde ventes at står klar.

- I første omgang må man nøjes med at bruges smutvejen via baggården mellem Vesterbro og Vindegade. Det står alle frit for, siger Michael Sandal.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
2
Rives ned: Sexkino må lade livet for byfornyelse

Rives ned: Sexkino må lade livet for byfornyelse

Vesterbo-skunklaboratorium blev afsløret af lugten

Vesterbo-skunklaboratorium blev afsløret af lugten