De vil bygge på Thriges Gade

En af de idéer, der arbejdes med, går ud på at etablere torvehaller i stueetegen på et de store byggerier i TBT-området. Illustration: Fra Gade til By

De vil bygge på Thriges Gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AP Ejendomme ApS, A. Enggaard A/S og NCC Construction Danmark med Pension Danmark er blevet prækvalificeret til at give tilbud på køb af de store sydlige byggeretter i Thomas B. Thriges Gade-området

[b]Odense: [/b]Tre investorer skal konkurrere om retten til at bygge på de store sydlige byggefelter på Thomas B. Thriges Gade.

Det oplyser projektsekretariatet Fra Gade til By, som torsdag offentliggjorde navnene på de tre investorer, som er prækvalificeret til at gå videre i processen.

Der er tale om AP Ejendomme ApS, A. Enggaard A/S og NCC Construction Danmark sammen med Pension Danmark.

"Alle tre ansøgninger er konditionsmæssige, og de er derfor alle blevet prækvalificeret til den videre proces", oplyser Fra Gade til By i en pressemeddelelse.

Vinder findes til sommer

De prækvalificeredes bud skal bedømmes ud fra den pris, de byder, men også på projektets funktion, kvalitet og arkitektur, organisering, proces og tidsplan. Fra Gade til By forventer at indgå en købsaftale med den vindende byder til sommer.

Vinderen findes ud fra en samlet vurdering af alle kriterier - og kun én bydende kan vinde udbuddet.

Borgmester Anker Boye (S) er tilfreds med de bud, der er kommet.

- Jeg glæder mig over, at tre investorer nu skal komme med deres bud på, hvordan den sydlige bymidte skal se ud i fremtiden. Denne interesse i at investere i Odense er vigtig for byens transformation, udtaler han.

Fra Gade til By er et partnerskab mellem Odense Kommune og Realdania. Filantropidirektør i Realdania, Anne Skovbro, siger:

- Vi er kommet et afgørende skridt videre i Thomas B. Thrige-projektet med de bud, vi har fået. Det er meget glædeligt, at der er kommet så solide, konditionsmæssige ansøgninger. Og jeg synes, det er med til at understrege udviklingsmulighederne i projektet, hvor målet er at binde Odenses bymidte sammen igen og skabe de rigtige rammer for en bydel med et aktivt liv og med stor arkitektonisk kvalitet.

KPC godkendt til hotelgrund

Samtidig med de tre sydlige byggefelter har også hotelgrunden ved siden af det kommende Odeon, der tidligere har været udbudt uden at blive solgt, været i et nyt udbud.

Udviklings- og entreprenørselskabet KPC afgav som det eneste et købstilbud, og tilbuddet er blevet vurderet konditionsmæssigt.

Det betyder, at KPC og Fra Gade til By derfor nu arbejder videre med at indgå en endelig købsaftale, oplyser Fra Gade til By.

De tre sydlige byggefelter ved Fisketorvet og I. Vilhelm Werners Plads har et samlet etageareal på 26.000 kvadratmeter og sælges samlet i et begrænset udbud.

Grundene udbydes til en mindstepris på 3500 kr. per kvadratmeter boligareal, 2900 kr. per kvadratmeter erhvervsareal og 6900 kr. per kvadratmeter detailhandelsareal. De prækvalificerede kan også vælge at byde højere.

Partnerskabet bag Fra Gade til By forventer, at salget af de tre grunder giver en samlet indtægt på cirka 104 mio. kr.

Odense Kommune og Realdania bidrager hver især med 255 millioner kroner. Desuden ventes salg af byggegrunde og parkeringspladser under jorden at indbringe 462 millioner kroner.

De vil bygge på Thriges Gade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce