De vigtigste emner i budgetdebatten


De vigtigste emner i budgetdebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her følger en kort gennemgang af partiernes indledende taler i byrådssalen.

Intet er endnu afgjort før dagens forhandlinger, men på nogen områder tegnede sig alligevel en linje.

Emner er markeret med rødt, gult eller grønt på baggrund af avisens vurdering.

Udlicitering:

Der har den seneste tid været voldsom debat i medierne lige siden et enigt Børn- og Ungeudvalg anbefalede at udlicitere rengøringen på byens skoler.

Modstanden var også synlig i går uden for rådhuset, hvor rengøringsfolk demonstrerede og afleverede 5000 underskrifter til rådmand Jane Jegind (V). Og noget tyder på, debatten og et møde med rengøringsfolkenes fagforbund 3F har fået både Socialdemokraterne og SF til at ændre mening.

Under de indledende øvelser til årets budgetforhandlinger tegnede der sig pludselig et flertal imod forslaget.

Og flere andre spareforslag blev nævnt.

Stina Willumsen (SF): - Vi er blevet klogere, siden vi fremsendte forslaget.

Det sker en gang imellem, når man møder borgerne. Det skammer jeg mig ikke over.

Vollsmose:

Der faldt mange rosende ord omkring heldagsskoler, sundhedscenter og kulturhus i Vollsmose i mange af de politiske ordføreres indledende taler.

Dermed tegner sig en bred opbakning til at fortsætte driften af tiltagene.

Kun Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen talte imod flere penge til en fortsættelse af initiativerne i området. Han var i stedet indstillet på at handle:

- Dansk Folkeparti kan ikke være med til at udlicitere, hvis der samtidig udvides på driften af integrationsområdet, lød argumentet.

Kollektiv trafik:

Samtlige partier udtrykte en bred opbakning til en styrkelse af den kollektive trafik.

Dog var udgangspunkterne meget forskellige. På venstrefløjen blev der taget udgangspunkt i miljøhensyn.

Socialdemokraterne lagde vægt på at huske de store besparelser, der venter ovenpå flere ugers kaos med nye køreplaner og strejke hos Fynbus.

På den borgerlige fløj talte blandt andre formand for Fynbus' bestyrelse, Steen Møller (K), der beklagede sig over, at den kollektive trafik har trange kår over hele landet.

Skoler, daginstitutioner:

Både den konservative borgmester Jan Boyes tale og den indledende tale fra den konservative ordfører Lars Havelund var fyldt med positive toner om, hvor godt det går i Odense. Men den melding provokerede oppositionen til at minde om virkeligheden, hvor blandt andet et stort økonomisk efterslæb på renovering af byens skoler truer.

- Det er kæmpestore besparelser, vi skal i gang med. Lad os lige få præmisserne for forhandlingerne på plads, lød det blandt andet fra Søren Thorsager (S).

Generelt tegner det dog ellers til, at Jane Jegind (V), der er rådmand på området, har bred opbakning til at finde penge til omfattende renoveringer på byens skoler og nybyggede vuggestuer.

Højbjergbanen:

Repræsentanter for Fyens Motor Sports bestyrelse lyttede med under hele dagens

indledende taler og diskussioner. Og der blev tilmed gasset op uden for rådhuset, for at gøre opmærksom på medlemmernes ønske om at få Højbjergbanen genåbnet i Odense NV.

Per Berga fra Enhedslisten, der står sammen med SF imod planerne, måtte dog sende en direkte kommentar til bestyrelsen på tilskuerpladserne.

- Det er da et politisk selvmål, der vil noget. På den måde fik folkene da demonstreret for i hvert fald rengøringsdamerne, hvorfor områdets borgere er imod planerne. Sikken en larm.

Erik Simonsen (AL), der foreløbig er alene om at bakke Venstres Jane Jegind op i planerne var hurtig med et svar: - De skal bare give den gas for min skyld.

- Det var da rart at høre på noget andet end "rengøringskoret" for en stund. Og så har vi da fået bevist, at motorcykler i hvert fald ikke hører hjemme i centrum.

De vigtigste emner i budgetdebatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce