De tre mindste må lukke


De tre mindste må lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LUKNING: "Uglen", Idrættens og Den ny Daghøjskole blev sorteper

ODENSE: De tre mindste daghøjskoler blev også de mindste i spillet om, hvem der skal overleve, da byrådet besluttede sig i går.

Dermed blev det, som rådmand Ruth Larsen (S)og hendes forvaltning havde foreslået det.

S, SFog Enhedslisten støttede forslaget, som betyder, at "Uglen", Idrættens Daghøjskole og Den ny Daghøjskole mister det kommunale tilskud fra 1. januar 2003.

- Det er både logisk og fornuftigt at bevare de tre skoler med det højeste elevtal. På den måde får kommunen også mest ud af sit tilskud på 400.000 kroner pr. daghøjskole, argumenterede Ruth Larsen.

- Ved at bevare de tre største kan vi tilbyde kurser til dobbelt så mange elever i forhold til de tre, der lukker, understregede hun.

Ikke kun økonomien

Ruth Larsen gav udtryk for, at det ikke var skolernes økonomiske situation, der skulle bruges som måle-stok for, hvem der skulle bevares.

Det mente både Venstre og Konservative, som foreslog at nedlægge Odense Daghøjskole (AOF's), Byhøjskolen og Den ny Daghøjskole.

- Odense Daghøjskole har haft det største fald i elevtal og har tilmed haft fire millioner kroner i underskud de sidste to år, fremhævede Lasse Bork Schmidt (K).

- Vi sikrer et bredt udbud og en god økonomi for skolerne ved at følge vores forslag, supplerede Lars Chr. Lilleholt (V).

Men både SFog Enhedslisten støttede Socialdemokratiet.

Morten Rettig (SF) beklagede, at alle seks skoler på et tidspunkt har været nævnt som lukningstruede i pressen, og Per Berga Rasmussen (EL) udtrykte stor sympati for både Byhøjskolen og såmænd også "Uglen", men den var der ikke penge til.

1,2 millioner spares

Ved lukningen af de tre mindste skoler sparer kommu-nen 1,2 millioner kroner fra 2003.

Det blev aftalt i forbindelse med dette års budgetforlig.

Men intet forhindrer de lukningstruede skoler i at sætte sig sammen med de tre overlevende og finde ud af, om de kan overtage nogle af tilbuddene.

Det opfordrede Per Berga Rasmussen dem faktisk til at gøre.

De tre mindste må lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce