De store følelser kom i kog

Tusinder af pædagoger gik onsdag i demonstration gennem Odense.
Foto: John Fredy

De store følelser kom i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af strejkende pædagoger satte onsdag deres præg på Odense - fra havnen til Ansgars Anlæg.

ODENSE: Tusindvis af strejkende pædagoger satte ikke alene i deres magentafarvede T-shirts den indre by i Odense på den anden ende med en spadseretur fra Havnepladsen, til Flakhaven, gennem Vestergade og til Ansgars Anlæg, de fik også sat store følelser i kog hos både nogle af dem, der glædede sig over manifestationen og dem, der hadede den.

Ved krydset Thomas B. Thriges Gade og Østre Stationsvej kiggede 76-årige Kristian List på sceneriet og på den lange slange af mennesker, der i perioder nærmest satte trafikken i stå.

Kristian List var i mange år redaktør på Aktuelt i Odense, og han har med egne ord både været med til og beskrevet et hav af demonstrationer.
Foto: John Fredy

Den største i Odense

- Det er vel den største demonstration, jeg har set i Odense. Det er fantastisk, at man i vore dage kan samle mennesker til en demonstration af denne størrelse. I en tid hvor mange bliver mere og mere passive, og flere og flere spørger sig selv, om det overhovedet kan betale sig at engagere sig i noget som helst, er det dejligt at overvære, lød det fra den gamle redaktør, der er fra den tid, hvor de store byer havde fire aviser med hver sin partifarve. Og hans var rød.

En kilometer derfra var der også glød i øjnene - på Fynbus-chauffør Tina Ladefoged, der skulle bringe passagerer sikkert i bybus 12 mod Sanderum. Men det var en anden glød. Hun var mildt sagt rasende.
Foto: John Fredy

- Nu må det stoppe

- Nu har bussen holdt her i foreløbig 13 minutter. Hele busplanen bliver ødelagt. Folk kan ikke nå deres eventuelle andre busser eller toge. Hvis pædagogerne vil demonstrere, må de indskrænke sig og bruge fortovet, så andre også kan komme frem. Det er ikke første gang, jeg holder til grin for dem. Nu må det stoppe, tordnede Tina Ladefoged, der måtte vente i næsten en halv time, inden hun fik mulighed for at liste den store bus ned i Søndergade.
Foto: John Fredy

Politi - Topkarakter

De to ledsagende motorcykelbetjente gav pædagogerne topkarakter.

Politiassistent Bertil Grønnegaard: - Det går flot. Vi er kun to politifolk, men arrangørerne har styr på det hele. Og på dette tidspunkt (mellem 14.15 og 15.15) kan det med den kraftige trafik i Odense ikke gå hurtigere.

Nu har både en begejstret, en vred og ordensmagten givet sin karakter. Som professionel tilskuer, der har overværet et hav af faglige demonstrationer, bliver min karakter høj:
Foto: John Fredy

De kan stå på række

Når de skal stille op i række - nede på Havnepladsen - kan de det, de pædagoger.

Når de skal synge og slå på tromme på tomme, sorte spande, synger og slår de.

Når de skal gå, går de.

Når de skal løbe for ikke at skabe huller i "slangen", løber de.

Og så gør de det med et smil på læben.

Sejt for forældrene

Smilet forsøger de også at bevare på læberne, når de bliver spurgt, om de ikke er tæt på at spænde buen til det yderste i forhold til fortsat at have opbakning blandt de odenseanske forældre.

- Vi tror på dét, vi har gang i. Vi erkender, at det er sejt for forældrene og svært at blive ved med at give os opbakning. Men vi vil ikke give op. Hvis vi taber denne kamp, bliver langtidsvirkningerne lammende for hele faget og dermed for børnene og deres forældre.

De store følelser kom i kog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce