14 dage efter Olivia-branden går livet videre i Vintapperstræde - med kreative løsninger og nabohjælp. Her flytter hår sammen med tøj
ODENSE: For en hel del kvinder må det nærmest være en drøm af en butik, der i torsdags åbnede i Vintapperstræde.

For hvor tragisk baggrunden end er, så er det et sted, hvor man kan få tilfredsstillet pynte- og shoppe-genet under et og samme tag.

Gallerie Nouveau i Vintapperstræde er ganske enkelt byens første kombinerede frisør og modeforretning.

Da Olivia Brasserie for 14 dage siden blev offer for en voldsom brand, gik det også hårdt ud over naboerne. En af de nærmeste var frisørsalonen Zeze Coiffure.

- Det er ikke til at sige, hvornår vi kan åbne igen. Det er op til bygherren, siger frisør Jesper Ørgreen.

Har du plads?

Men når nøden er størst, er hjælpen nærmest, kunne Ørgreen og hans ansatte konstatere.

- Man står og kigger på, at Olivia og frisøren brænder og tænker, om der ikke er noget, man kan gøre, siger Bettina Waidtløw, der driver Gallerie Nouveau, der sælger tøj og sko til kvinder.

- Jeg tror faktisk, det var Jesper Ørgreen, der sagde til mig, om jeg ikke havde ekstra plads på førstesalen, og det havde jeg da, tilføjer Bettina Waidtløw.

Op på reposen

Derefter fulgte det rent praktiske med forsikringsspørgsmål og assistance fra tømrer og vvs.

Og så kunne byens mest utraditionelle butik slå dørene op 12 dage efter branden: Zeze Coiffure flyttede simpelthen ind hos Gallerie Nouveau.

- Jeg rykkede bare sammen på varerne, siger Bettina Waidtløw. Hun havde sko på butikkens repos, hvor Jesper Ørgreen og hans ansatte nu ordner folks frisurer. Hårvask foregår i butikkens kælder

- Jeg havde da slet ikke tænkt den tanke til at begynde med, men jeg kan godt se nu, at det også er godt for min forretning, fordi der kommer nye kunder.

- Vi kan jo levere en komplet makeover nu med nyt tøj og ny frisure. Og de mandlige frisørkunder kan købe tøj til koner og kærester, mens de bliver klippet, siger Bettina Waidtløw, der er klar til at huse Zeze Coiffure, så længe det er nødvendigt.

- Når nu den bedste løsning er brændt ned, så er det her virkelig en fin næstbedste løsning, siger frisør Jesper Ørgreen.

Hurtig åbent

Zeze Coiffure er langt fra eneste offer for Olivia-branden, men livet går videre.

- Vi havde en del vand- skader, men allerede weekenden efter branden kunne vi åbne igen, siger Adam Falbe, der er med til at drive LA Bar i en kælder nær brandtomten.

Udskænkningsstedet Chr. Firtal måtte også holde lukket nogle dage og have gang i udluftning og affugtning samt have nye el-installationer. Her kunne dog genåbnes fire dage efter branden.

Strøm havde de heller ikke noget af i smykkebutikken Link de første tre dage efter branden.

Det betød, at man ikke kunne bruge kasseapparat eller tage imod dankort, så de første dage måtte en god gammeldags cigarkasse tages i brug. Og der var stor forståelse fra kunderne, lyder det fra en ansat i butikken.

I Kaffe & Thehuset er der indtil videre stadig lukket på grund af branden, og det samme gælder naturligvis Olivia Brasserie.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Camilla kommer igen med Olivia

Camilla kommer igen med Olivia

Røgskadet kaffe kasseres

Røgskadet kaffe kasseres

Butikker uden strøm lukket