I hælene af

Bevægelsesparken ved Bolbro Hallen kunne søndag indvie endnu flere aktiviteter, men ambitionerne standser ikke her.

Bolbro: De senere år har der på mere end én måde stået bevægelse på programmet i Bolbro.

Siden en gruppe beboere i 2014 fik idéen om at etablere en bevægelsespark ved siden af hallen, har de været travlt beskæftiget med at samle sig og søge penge til det fælles projekt.

Bolbro Bevægelsespark er et projekt til 1,5 millioner kroner, som har været tre år undervejs.2014: Ideen om en bevægelsespark på det grønne område foran Bolbro Hallen vinder alle 100.00 kroner i Bolbro Bestemmer-afstemningen.

2015: Afslag på det ansøgte beløb fra Forstadspuljen, men Fionia Fonden donerer 100.000 kroner til projektet, og salg af fællesskabsaktier indbringer omkring 20.000 kroner til projektet.

Samme år er der første spadestik til første del af parken, som indvies i august. Matas Miljøfond donerer 1800 kroner til beplantning i parken og Odense Kommune opsætter borde-bænkesæt og skraldespand ved parken. Senere får projektet igen flest stemmer ved Bolbro Bestemmer og vinder 100.000 kroner, ligesom det modtager 180.000 kroner fra Bygge- og Anlægsfonden. Sidst på året stiftes foreningen Bolbro Bevægelsespark.

2016: Forstadspuljen donerer de resterende 927.494 kroner til etablering af parken, mens Marius Pedersen Fonden donerer et udendørs bordfodbold. Resten af parken etableres og indvies. Søndag indviedes endnu to forhindrings- og træningsbaner.

Læs mere på www.bricksite.com/nordvest/bevaegelsespark Du kan også følge udviklingen af bevægelsesparken på Facebook.

Knokleriet har virket. Søndag kunne de indvie endnu en del af det store område af træningsredskaber for alle aldre, men det er langt fra første gang, området er blevet brugt. Hver søndag klokken 16.30 står Kristian Raun Thomsen for eksempel klar til at guide børn og voksne rundt i områdets nye aktiviteter.

Og ud over at der er gratis og foregår i den friske luft, er der andre fordele ved at træne sammen på Friggasvej, forklarer han:

- Her interagerer børn og voksne med hinanden, og vi gør meget for at inkludere dem, der kommer. De kan træne alt fra koordination, kredsløb og ren råstyrke. Eller man kan stoppe og kigge på blomsterne i græsset, det bruger vi også tid på, siger Kristian Raun Thomsen.

12-15 faste voksne plus det, der følger med af børn i alle aldre, udgør den faste kerne, som sædvanligvis møder frem en gang om ugen. Flere støder til, hvis vejret er godt, og andre kommer fratilstødende bydele for at tage del i fællesskabet i Bolbro.

Og bevægelsen stopper ikke her.

- Vi kunne også godt tænke os nogle klatrekuber, så dem er vi ved at søge penge til, siger Kristian Raun Thomsen, som ved mere end almindeligt meget om bevægelse.

Ud over at være lokalt engageret i Bolbro er han uddannet i idræt fra SDU og underviser til dagligt idrætsstuderende på Aarhus Universitets insititut for folkesundhed.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.