De første gæster: Vivaldi giver den hele armen


De første gæster: Vivaldi giver den hele armen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storslået til en storby. Der blev taget godt imod den nye café-restaurant, som fredag havde sine allerførste gæster. Brunch i lædermøbler med udsigt til gågaden var et sikkert hit.

Blafrende dannebrogsflag hen over facaden, Vivaldi-navnet bøjet i neon og tillokkende glasåbninger ud til gågaderne på den allerbedste placering fik trukket en masse gæster ind i den nye café-restaurant, som med over 350 pladser i to etager spiller i en helt ny liga i Odense.

Storslået, fint til storbyen og den får da bare hele armen. Sådan lød den umiddelbare reaktion på gaden, og indenfor var der også masser af stjerner til Vivaldis brunch, som mange af gæsterne havde valgt. 129 kroner, serveret ved bordene med lidt lunt, frisk frugt og en latte ved siden af.

- Rigtig fint. Vi er veninder og kender Vivaldi fra restauranten over for Tivoli i København. Da vi så, at den åbnede i Odense, var der ingen tvivl om, hvor vi skulle fejre fødselsdagen. Og tænk, alle de flag, de har sat op. Det er da en festlig måde at blive fejret på, sagde veninderne Mie Nørgaard, 21-års fødselar og Lonnie Lindekilde.

Veninder på fredagsfridag

De er bedsteveninder fra efterskoletiden på Bernstorffsminde og senere HHX på Tietgen-gymnasiet. Begge var ganske imponerede over den stil og det format, der er over Vivaldi.

- Vi går på café sammen i Odense, og det lå lige for, at vi skulle herind. Det er altid spændende med et nyt sted, og lige nu er der meget at vælge mellem i Odense. Det er fedt med lækker indretning, flotte møbler og masser af farver. Det er også rart at få serveret. Når der er fødselsdag igen (Lonnie bliver også 21 år til sommer), skal vi også herind. Måske tester vi også deres bar og cocktails en aften, fortalte de to veninder.

- Odense udvikler sig helt vildt lige i øjeblikket. Denne restaurant er et eksempel på et tiltag, som giver storbyswung over byen, sagde Lene Vendler og Tine Larsen. Bedsteveninder, som nød deres fælles fredagsfridag og tilfældigt var smuttet indenfor og blev nogle af de første gæster på den nyåbnede restaurant.

- Vi rejser meget sammen. Sidste år var vi i Mexico sammen, i år i Sydspanien. Vivaldi rammer bredt. Der er god karma, det er hverken dyrt eller billigt. Det er ikke overdrevent højtideligt, men simpelthen hyggeligt. Perfekt til et venindemøde, sagde de to.

Vi improviserede

Lene Vendler er oprindeligt københavner, men bor nu i Svendborg. Tine Larsen er fra Søndersø, og så passede det meget godt at mødes i Odense.

- Vi havde booket bord et andet sted, men ringede afbud, da vi improviserede og lavede om. Brunchen til 129 kroner er kæmpestor og pæn. Det er ikke overdreven gastronomi, men det er pengene værd, sagde de to. De kender Vivaldi fra Sjælland og sommerhusbesøg i Karrebæksminde og placerer Odense-versionen i top.

Ved baren var Tom Sørensen ved at have fået sit gavekort til hustruen. Også til brunch og en lille ekstra ting, for han gav 300 kroner.

- Jeg var på vej op ad gågaden for at finde en fødselsdagsgave til min kone. Det ville være usselt ikke at have en gave, og i sommer var Inger og jeg inde på Vivaldi i Vejle, og det var en god oplevelse. Så hvorfor ikke, når de nu er åbnet i Odense, sagde han.

Snydt i banken

- Nu står jeg ved baren og afregner et gavekort. Jeg kan tydeligt huske, at jeg stod cirka samme sted for godt halvtreds år siden. Ved bankskranken. Bankmanden skulle veksle en hundredekroneseddel til byttepenge. Jeg var bud for en herreekviperingsforretning i Kongensgade. Jeg husker det så tydeligt, fordi bankmanden beskyldte mig for ikke at have afleveret pengesedlen. Jeg var 100 procent sikker, men blev affejet. Jeg var jo bare en stor knægt. Men min chef i tøjforretningen stolede helt på mig og kontaktede banken. Da de om aftenen gjorde kassen op, var der 40 kroner i overskud, og så kunne de godt se, at fejlen pegede i deres retning.

- Og nej, jeg fik ikke en undskyldning. For banken laver jo ikke fejl. Nu skal Inger og jeg jo nok lige rundt at se lokalerne. Boksen i kælderen. Der kan man også få serveret, fortalte han.

Gavekortet var lidt skrabet. Et plastickort slet og ret.

- Vi har bestilt nogle fine æsker, så man kan pakke dem ordentligt ind, beklagede Oliver Suhr fra baren på Vivaldi.

Fødselsoverlæge

Fødselsdag og flag var der hos familien Khalil lige ved indgangen til Vivaldi. Far Muhammed Khalil kom lige fra sin vagt som fødselsoverlæge ved Kolding Sygehus og havde sat datteren Mariam Khalil og hustruen Nadi Itani stævne på gågaden.

- Vi så bare alle dannebrogsflagene, farverne og det imponerende hjørne. Vi røg bare indenfor og bestilte uden at tænke nærmere over det, sagde de tre.

- Det er så fedt, at Odense får storbystil og fede nye steder. Indretningen er et fint miks af farver og smag. Nogle kan lide det ene, nogle det andet. Der er lækre møbler, og omeletten med laks til 119 kroner er godkendt, lød det.

Vivaldi åbner hver dag klokken ni. Der er åbent indtil ud på de små timer. I weekenden de meget små timer, hvor der er dj, cocktails og aftenmenu. Fredag og lørdag til 03 nat og alle andre dage åbent til midnat.

">

De første gæster: Vivaldi giver den hele armen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce