Karen Marie Ørsted var en del af den odenseanske undergrund, inden hun brød igennem nationalt og internationalt. Hun spillede blandt andet i den mere punkede duo Mor med veninden Josefine Struckmann.

I dag er Mø et af landets største musikalske eksportvarer med optrædener verden over og millionvis af afspilninger på alverdens streamingtjenester.

Moses: "Andreas"

Andreas Odbjerg og Moses Fiellau spås af mange som et af fremtidens helt store musikalske projekter. Duoen stod bag "Ugens Uundgåelige" på P3 sidste år med nummeret "Gazelle".

Moses: "Andreas" har indtil videre to ep på samvittigheden og en tredje på vej. Lige nu aktuel med singlen "Sukkermami".

Christian Skjølstrup

Måske ikke et navn, der umiddelbart siger dig noget, men odenseaneren har alle ti fingre med i spillet hos flere af de navne, der pryder hitlisterne. Han tævede trommerne hos Odense Assholes og Fler Farver, inden han gik all in på management-delen af branchen. I dag jonglerer han med navne som Guldddreng og Duné.

Tårn

Kvartetten, nu en trio, etablerede sig i Odense, og flyttede senere til København, hvor Rytmisk Musikkonservatorium har været med til at dygtiggøre de odenseanske musikere i deres fag.

Tårn udgav debutpladen "Ud af mit vindue" i 2016 og året efter "Velkommen indenfor". Bandet har blandt andet været nomineret til en Gaffa-pris.

  • 17342852_10155990747807846_5935142026828163102_n

    Af:

    Fortæller historier i ord og billeder. Twitter: @knakkergaard Instagram: klausknakkergaard / photobyknakkergaard

Mere om emnet

Se alle

Tre gode grunde til at spille musik

Festival for fremtidens fænomener

Festival for fremtidens fænomener