De fattige er blevet fattigere

Igen i år beder vi jer, kære læsere, om at give et bidrag til i samarbejde med Frelsens Hær at gøre julen til mere overkommelig at komme igennem for nogle af de mest udsatte borgere. Arkivfoto: Nils Svalebøg

De fattige er blevet fattigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi vil ikke bare være en avis, der beskriver problemerne. Vi vil også tage initiativer, der kan gøre noget ved problemerne.

Med disse ord fra daværende chefredaktør Per Westergård indledte vi i 2010 indsamlingen "Fyn hjælper Fyn". Nu skriver vi 2017, og dermed er det ottende gang, vi beder jer, kære læsere, om at give et bidrag til indsamlingen, der går ubeskåret til Frelsens Hærs julehjælp.

Siden 2010 er behovet for julehjælp ikke blevet mindre. De fattige er blevet fattigere, hvilket ikke mindst skyldes kontanthjælpsloftet, lyder den klare melding fra Frelsens Hær i Odense.

Alt imens julens forbrugsfest formentlig atter vil sætte rekord, og alle taler om, at vi er på vej ud af krisen, er der familier, som må vende hver eneste 50-øre. Opsvinget ser ikke ud til at svinge i de fattige familiers retning.

Vi kunne tale politik. Tale om incitamenter, tale om pisk og gulerod, tale om den enkelte familie, det enkelte menneskes ansvar for at kæmpe sig ud af fattigdommen. Men de diskussioner kan vi tage en anden gang, for uanset hvad vi måtte mene, så er der børn, alt for mange børn, som ikke får den jul, de fleste folks børn får.

Prøv at forestille jer den første skoledag efter juleferien. De fleste børn vil møde op i nye smarte støvler og tøj, de har fået i julegave. Eller de kan fremvise ny smartphone og andre moderne gadgets, der har ligget under træet. Men en mindre gruppe børn vil blive tavse og holde sig for sig selv, når klassekammeraterne taler om julen og julegaverne.

Julen, denne hjerternes tid, bliver ofte et grumt symbol på, hvad det vil sige at være fattig i Danmark. Det er ikke kun et spørgsmål om at have penge nok. Det er også et spørgsmål om nogle mere psykologiske mekanismer. Det er et spørgsmål om, hvordan det er at være den eller de forældre, som ikke føler, de kan gøre det godt nok for deres børn. Det medfører stress og depressioner, der som en nedadgående spiral gør det endnu sværere at være den gode forælder.

Fyens Stiftstidende vil ikke bare beskrive problemerne, vi vil også gerne være med til at tage initiativer, der kan gøre noget ved problemerne, skrev vi.

"Fyn hjælper Fyn" løser ikke de grundliggende fattigdoms-problemer. Men sammen med jer kan vi hjælpe til med at gøre julen lidt mere tålelig at komme igennem for en gruppe af vort ellers så rige samfunds allermest udsatte.

Hvis I så generøst som de foregående år giver et bidrag, kan vi sammen være med til at tænde et lille lys i mørket for de børn, der i hvert fald ikke er skyld i den ulykkelige situation, deres forældre er havnet i.

Sådan kan du hjælpe
Fyens Stiftstidende samler ind til fordel for Frelsens Hær, som igen i år har fået et rekordstort antal ansøgninger om julehjælp.Du kan hjælpe ved at indbetale et beløb, stort eller lille, i banken eller via Mobilepay.

Bank (gerne netbank):

Reg. nr. 4366

konto nr. 4366016171

Mobilepay:

Tlf. nr. 40 19 00 02

Mærk indbetalingen 

"Fyn hjælper Fyn"

Alle firmaer og enkeltpersoner, der bidrager, får deres navn nævnt i Fyens Stiftstidende, medmindre de ønsker at være anonyme og selv gør opmærksom på det ved indbetalingen.

De fattige er blevet fattigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce