De får endnu mere trafik

Nogle af beboerne på Niels Juels Allé og Clausens Allé. Lige på hjørnet af de to alléer, hvor et busstoppested nu er sat op. Fra venstre er det Kim Sørensen, Willy Johnsen, Erik Hansen, Ulla Hansen, Jørgen Olsen og René Aabo.
Foto: John Fredy

De får endnu mere trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere på Niels Juels Allé og Clausens Allé er ikke glade for bybussernes kommende nye linjeføring

DALUM: Forrige onsdag blev skiltet lige pludselig sat op. Bare sådan uden videre.

Et skilt, der viser, at her skal der snart være stoppested, når bybussernes nye linjeføring træder i kraft.

Skiltet er ikke blevet budt velkommen af dets nærmeste naboer. Langt fra.

Det står næsten på hjørnet af Clausens Allé og Niels Juels Allé. I det, der skulle være et stille villakvarter bag Dyrskuepladsen.

Men stille er der ikke.

Niels Juels Allé og Clausens Allé er smutveje for kendere, hvis man vil kvikt fra Falen og til Faaborgvej uden at bruge ringvejen og Sdr. Boulevard.

- Vi er i forvejen plaget af alt for meget trafik, og nu skal vi også have en bybus med halvtimedrift, lyder det fra en gruppe beboere, der ikke er alt for begejstrede.

- Selvfølgelig skal bybusserne køre et sted, men hvis de skal køre her, kunne man så ikke gøre noget for at dæmpe al den anden trafik, lyder spørgsmålet fra beboerne.

De har længe kæmpet for at få mindre trafik på villavejene, hvor de kan opleve, at det er umuligt at bakke ud af indkørslerne på grund af megen trafik i morgentimerne. Men i stedet har de altså fået en busrute oveni.

Endda uden at have fået besked. Stoppestederne stod der bare.
Det er denne smutvej fra Falen til Faaborgvej/Dalumvej, der giver megen trafik. Nu får beboerne også en bybusrute med et ret besynderligt placeret stoppested.
Det er denne smutvej fra Falen til Faaborgvej/Dalumvej, der giver megen trafik. Nu får beboerne også en bybusrute med et ret besynderligt placeret stoppested.
Foto: John Fredy

Trafiktælling

En af beboerne, René Aabo, der faktisk ikke bor lige ved busruten, men et stykke nede af Clausens Allé, har tidligere fået foretaget trafiktælling og med 3600 biler i døgnet er vejene stærkt befærdede for et villakvarter.

Der har også været en vis dialog med kommunen, forskellige forslag har været i spil for at spare kvarteret for trafikken.

Men den mand i afdelingen for trafik og anlæg i kommunen, som beboerne har været i dialog med, har fundet et nyt job, og hans afløser er ikke begyndt endnu, så nu føler beboerne sig magtesløse.

Besynderlig placering

En tilfældig eftermiddag midt i ferietiden kan man betragte trafikken, der kommer ad Clausens Allé og tager det bløde højresving ad Niels Juels Allé i retning Falen.

De fleste kigger lige til venstre og drøner så af sted. Når den nye buslinjeføring er på plads, kan de godt få et chok, for stoppestedet er placeret nærmest på hjørnet.

En placering som beboerne finder både besynderlig og farlig.

De har i forvejen ofte været ude for, at bilister er havnet i haverne. Ingen voldsomme ulykker, men små uheld, hvor et bed er røget der, og et antennestik er røget der.

Nu frygter de, at de højresvingende bilister enten vil køre ind i bussen, eller der vil ske ulykker, når den holdende bus forsøges overhalet.

Dertil kommer, at når Niels Juels Allé nærmer sig Falen og bliver til Travbanevej, inden den munder ud i Falen, så er den så smal, at beboerne også her frygter farlige situationer.

- Og hvordan vil bussen mon kunne nå at overholde køreplanen, når den skal svinge fra Travbanevej til venstre ad Falen, lyder spørgsmålet fra beboerne, der længe har ønsket sig mindre trafik i kvarteret, men nu får mere.

De får endnu mere trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce