Davinde Sø med i pilotprojekt: Helt nyt flag skal tiltrække badegæster

Friluftsrådet tildeler Davinde Sø sit første badeflag - og det er ikke hvilket som helst flag, men et der, udover at være symbol på rent badevand, skal fremhæve badestedets særlige natur- og fritidsoplevelser. Arkivfoto: Jens Wognsen

Davinde Sø med i pilotprojekt: Helt nyt flag skal tiltrække badegæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det rene vand, den særlige natur og de mange fritidsoplevelser har fået Friluftsrådet til at plante et spritnyt flag ved Davinde Sø. Til sommer skal det tidligere grusgravsområde være frontløber i et nyt pilotprojekt.

Davinde: Til sommer får badegæster et nyt flag at navigere efter, når de vil finde det absolut bedste vandhul at dyppe sig i. Udover at være symbol på rent badevand, som de velkendte blå flag er, skal Friluftsrådets såkaldte nye nordiske kystmærke markere de af landets badesteder, som tilbyder gæsterne særlige natur- og fritidsoplevelser. Som det eneste sted på Fyn er ferskvands- og badesøen ved Davinde udvalgt som frontløber i det nye pilotprojekt.

- Det er en spændende idé med et nyt nordisk kystflag, som kan bruges på andre måder end det velkendte Blå Flag. Nu kommer Odense med i pilotprojektet, og vi er glade for at være med i udviklingen af det nye flag. Vi ser frem til at byde ind med vores erfaringer fra Davinde Sø, som er en del af et større natur- og fritidsområde og derfor har nogle andre kvaliteter end en kystbadestrand, lyder det fra by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Tre testkommuner
Otte strande i tre kommuner skal teste Friluftsrådets nye mærkning af badesteder. Det betyder, at de skal afprøve og leve op til forskellige kriterier om blandt andet rent badevand og gøre sig erfaringer i en pilotfase i sommersæsonen 2018:Odense

Davinde Sø

Helsingør

Jarlens Grund

Trykkerdammen

Julebæk Strand

Varde

Houstrup Strand

Børsmose Strand

Vejers Strand

Høje Knolde Strand

Tre testkommuner

Tre kommuner i Danmark har meldt sig til at afprøve og tage del i udviklingen af den nye kystmærkning. Odense er den eneste testkommune på Fyn, og badegæster ved Davinde Sø vil derfor i den kommende sommersæson kunne se et nyt flag blafre i vinden ved det tidligere grusgravsområde i sydøst.

For testkommunerne betyder den nye kystmærkning, at der er kriterier, kommunerne skal leve op til, så badegæsterne møder samme niveau af rent badevand og rene strande, som man kender det fra de blå flag.

Til marts lanceres den nye blåstempling af badesteder på friluftsraadet.dk, og efter prøveperioden i sommersæsonen 2018 vil alle landets kommuner blive tilbudt den nye ordning.

Davinde Sø med i pilotprojekt: Helt nyt flag skal tiltrække badegæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce