Datter lockoutet: Far hiver Odense Kommune i retten

Karoline Kjær Knudsens far, Finn Knudsen, har stævnet Odense Kommune for lockouten og vil tvinge kommunen til at lukke lærerne tilbage på skolerne. Finn Knudsen er ked af, hvis datteren ikke får lov at få mindet med om sin afgangseksamen og sidste skoledag på Sct. Hans Skole. Billedet af de to er fra en anden minderig dag for to år siden, da Karoline blev konfirmeret.Privatfoto

Datter lockoutet: Far hiver Odense Kommune i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

”Respektløst”, siger Finn Knudsen om lockouten, der betyder, at hans datter nok ikke får sin afgangseksamen - nu har han stævnet Odense Kommune

Marslev: Efter halvanden uges lockout af folkeskolelærerne, fik Finn Knudsen forleden nok.

Han sendte en stævning til Retten i Odense mod Odense Kommune med pålæg om, at den snarest muligt sørger for at genoptage undervisningen på byens skoler - og altså lukke lærerne ind på byens skoler igen.

- Nu har eleverne trænet til den afgangseksamen i så mange år, og så er det simpelthen respektløs bare at droppe den, siger Finn Knudsen, der ikke er tilfreds med resultatet af sin stævning, før i det mindste eleverne fra 9. og 10. klasse er tilbage på skolebænken.

- Ifølge Folkeskolelovens §35 må der ikke stilles hindringer i vejen for eleverne, der har undervisningspligt, siger han.

- Hvad er det for et samfund, der tager mennesker som gidsler i en kamp om arbejdstidsregler. Vi ophæver jo heller ikke Færdselsloven, bare fordi nogle ikke overholder den, siger Finn Knudsen.

Forventer et mæglingsmøde

Finn Knudsen tager hverken parti for den ene eller anden part i konflikten, men allerede fra lockoutens første dag bekymrede han sig om, hvorvidt datteren Karoline Kjær Knudsen ville få lov at tage sin afgangseksamen fra 9. klasse på Sct. Hans Skole på Skibhusvej.

Da Finn Knudsen forleden i nyhedsstrømmen læste, at formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er klar til at fortsætte lockouten helt til sommerferien, og udsigten til Karolines kommende eksamen blev endnu mindre, følte Finn Knudsen, at han ”måtte gøre noget”. At det blev rettens vej, kunne ikke være anderledes.

- Regeringen har åbenbart ikke tænkt sig at stille noget op, og så var der alene domstolene tilbage. For det er vel stadig en retsstat, vi lever i, spørger han, der har en forventning om, at en dommer inden længe tager initiativ til et mæglingsmøde mellem ham og Odense Kommune.

Og når det sker, har Finn Knudsen en forventning om at få dommerens medhold og kommunens støtte til at få genoptaget undervisningen. Også selv om en del af hans venner har advaret ham om, at han risikerer at blive kvalt i systemet.

- De siger til mig, at det er modigt af mig at stævne kommunen, og det er da også velovervejet fra min side. De unges afgangseksamen er jo ikke en leg, det er blodig alvor, siger Finn Knudsen.

50 med i facebook-gruppe

Karoline Kjær Knudsens far husker tydeligt sin sidste skoletid og den afgangseksamen, han tog fra Rosenvangskolen i Aarhus, selv om det fandt sted i et andet årtusinde. Helt præcis i juni 1979.

- Skoleafslutningen er en vigtig tid i ens liv, som man aldrig glemmer. En milepæl, Jeg synes, det er respektløst, at en hel årgang risikerer at miste muligheden for at få den med sig, siger Finn Knudsen.

Han konstaterer, at i stedet for at glæde sig til sidste skoledag sidder de unge nu med en øv-fornemmelse over det, der foregår.

- De keder sig og er ved at tabe kampgejsten, og det er rigtig skidt. De risikerer at miste tilliden til systemet, og vil man virkelig byde dem det, spørger han, der ikke står alene med sin kritik. Foreløbig har 50 personer meldt sig ind i den facebook-gruppe, han oprettede samtidig med at han indgav stævningen. ”Nej tak til at være gidsler i skolekonflikten” hedder den.

Og hvad siger Karoline så til hele menageriet, stævningen, facebook-siden og mediernes opringning til hendes far i Marslev?

- Hun synes, det er helt i orden, at jeg har stævnet kommunen. Hun vil bare i skole, siger Finn Knudsen.

Datter lockoutet: Far hiver Odense Kommune i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce