Skolernes efterårsferie starter nu samtidig, og det gør årets motions- og løbedag til en sportsbegivenhed med 700.000 deltagere samtidig.

Der var startskud til det, som i dag nok er verdens største motions- og løbearrangement, i Odense for 35 år siden. Dengang var det kun skolerne i Odense, som brugte efterårsferien som afsæt for sunde børneliv. Nu er det alle skolebørn i helt landet, som er med.

I alt cirka 700.000 skolebørn dyrker i dag workout, løber eller spræller for at blive sundere og få sig en god sveder inden efterårsferien.

I 1982 fandt en hjertelæge fra Odense og nogle idrætslærere på projektet, og dengang var ambitionen måske nok at gøre det til en kæmpestor begivenhed, men at hele landet kom med, havde man ikke regnet med.

I starten var det fortrinsvis løb ude i naturen, som lå lige til højre- og venstrebenet, men i dag er der suppleret med motion og workout generelt. Børnene på privatskolen Marie Jørgensens i Odense brugte den nærliggende Kongens Have til nogle runder afsluttende med smidighedsøvelser.

Børnene er vant til at benytte haven, men det er kun på til ferien, at alle elever på skolen er med i et samlet arrangement.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
Historie: Skolernes Motionsdag er en god idé, der opstod på Fyn

Historie: Skolernes Motionsdag er en god idé, der opstod på Fyn