Dans på glødende kul


Dans på glødende kul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVER GANG en politiker åbner munden i de næste 10 måneder, er der næsten brug for at veje ordene på en guldvægt.

Med kommunalvalget den 15. november in mente vil det hele tiden lure under overfladen:

Er det nu noget, han/hun virkelig mener? Eller udtaler de sig for selv at komme til at se godt ud og gerne, som tillægs- gevinst, få modstanderne til at se skidt ud?

I ODENSE tegner valget mere spændende end i mange år, fordi Anker Boye for første gang i sin "regeringstid" må imødese en alvorlig udfordring i kampen om borgmesterposten.

Amtsborgmester Jan Boye vurderes, ikke mindst i borgerlige kredse, til at være den mand, der kan rive borgmesterkæden af Socialdemokraterne.

Indtil videre er amts-Boye dog "kun" et navn. Odenseanerne ved endnu ikke, hvad han har at byde på.

ALLE PARTIER har behov for at markedsføre sig på sager, der kan skabe opmærksomhed og dermed stemmer, men situationen er helt speciel for ét parti, nemlig SF, der nærmest må danse rundt på glødende kul.

På den ene side skal partiet med den nye spidskandidat, Stina Willumsen, i spidsen markere sig, så odenseanerne kan se, at SF er noget andet end de midtsøgende socialdemokrater, men også et ansvarligt parti, der er anderledes end den yderste venstrefløj og Per Berga Rasmussen.

FOR SF gælder, at de næppe går ind i sager, hvor de kommer i voldsom opposition til Socialdemokraterne og dermed Anker Boye.

Og hvorfor så det?

Fordi Anker Boye er deres forsikring mod at blive sendt ud i mørket, uden indflydelse.

De to partier underskrev allerede i juni 2003 en aftale, der betyder, at SF siger ja til Anker Boye som borg-mester, mod at det lille parti med i dag kun to byrådsmedlemmer er sikker på en rådmandspost. Hvis de to partier vel at mærke har flertallet tilsammen.

En dyr aftale har nogle socialdemokrater ment.

Historien kan vise, at det er et genialt skak-træk af Anker Boye.

Karsten Hüttel er journalist på Odense- redaktionen

Dans på glødende kul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce