Danseklubben Swing the Shoes byder på undervisning i Swingdansen Lindy

Lindy hop opstod i New York i 1930'erne og er forløberen for det, som senere blev til Jitterbug.

- Dansen lå i dvale i flere årtier, men genopstod i 1980'erne i Sverige og har siden bredt sig. Nu kan man danse Lindy Hop i alle storbyer verden over. Og altså også i Odense, fortæller Konni Jensen, koordinator i danseklubben Swing the Shoes, som fremover vil have Lindy hop på programmet.

Hver uge er der undervisning for både begyndere og øvede i træningslokaler på Rugårdsvej i Odense. En gang om måned er der gratis introtime på Studenterhuset i Odense - næste gang er den 7. marts klokken 19.30.

Hvis man ikke har en dansepartner, er det ikke et problem. Lindy hoppere danser med hinanden på kryds og tværs. Det vil sige, at man kan møde op til prøvetimen uden dansepartner.

- Vi håber, at fynboerne også har lyst til at prøve kræfter med denne fantastisk sjove dans, og prøvetimen den 7. marts er et godt sted at starte. Får man blod på tanden, så er næste skridt fx at tilmelde dig festivalens begynderworkshop, fortæller Konni Jensen med henvisning til The Ugly Duckling Swingdance Festval, der afholdes i Odense i april.

- Det er faktisk den eneste festival i verden, der har begyndere og letøvede dansere som målgruppe, siger Konni Jensen.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.