Danmark har masser af Nielstrupveje


Danmark har masser af Nielstrupveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SANDERUM: Tusindvis af gårde og huse er gennem tiden blevet navngivet efter personnavne.

I Sanderum sogn drejer det sig blandt andet om ejendommene Kirstinebjerg, Knudstrup, Jørgenstrup, Nielstrup, Hendriksminde, Bodilslund, Mariesbo og Jacobsminde. Navnene på ejendommene fremgår af Sanderum sogns folketællinger fra 1800-tallet sammen med navnene på datidens beboere. Mange af ejendommene er desuden markeret på det kort over Odense og omegn, som i 1880'erne blev udgivet af Geodætisk Institut.

Det gælder også Nielstrup, der er den eneste af ejendommene, hvis navn i dag lever videre i et vejnavn. Vejen hedder Nielstrupvej og ligger i Ravnebjerg under Sanderum sogn. Nielstrup er ikke noget ualmindeligt navn til en ejendom, og af samme grund er navnet Nielstrupvej ikke usædvanligt. Veje med samme navn findes både på Sjælland og i Jylland, og påSydfyn er der også en Nielstrupvej. Den ligger i Ollerup nær Svendborg og er en snoet vej på knap to km. Hvis man følger den krogede strækning, har man mose og sø til den ene side og et højdedrag til den anden, og på et tidspunkt kommer man til Nielstrup gods, der ejes af greve Thomas Ahlefeldt-Laurvig-Lehn.

Følger man derimod Nielstrupvej i Ravnebjerg, kommer man forbi Nielstrupgård, der ligger på adressen Nielstrupvej 33. Her bor ingen greve, og Nielstrupgård kan heller ikke måle sig med Nielstrup gods i størrelse.

Men lille er Ravnebjergs Nielstrupgård nu ikke, for der er tale om en firlænget gård. Gården er ikke længere et landbrug, og jorden er forpagtet væk, men der er stadig lidt dyreliv på gården.

Gårdens bygninger huser - udover den familie, der ejer gården - både påfugle, gæs og en hest.

Danmark har masser af Nielstrupveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce