Daniel blev vurderet ubegavet: I dag er han uddannet med et 12-tal og en udmærkelse

Daniel Hjorslev Hansen blev som lille anbragt på en døgninstitution. Som 16 årig blev han hjemgivet, hvor han fik en vejleder fra kommunen. Nu er han uddannet i Transport og Logistik og har sikret sig fast arbejde. Foto: Vibeke Volder

Daniel blev vurderet ubegavet: I dag er han uddannet med et 12-tal og en udmærkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniel Hjorslev Hansen røg fra institution til institution, da han var barn. Han blev vurderet med en begavelse under middel, og han troede aldrig, han ville blive til noget. Fredag fik han en uddannelse til et 12-tal.

Fredag modtog 21-årige Daniel Hjorslev Hansen sit eksamensbevis. Uddannet i Transport og Logistisk fra Syddansk Erhvervsskole med et 12-tal, en udmærkelse og fast fuldtidsjob fra mandag morgen.

Det er stort for de fleste, men for Daniel betyder eksamensbeviset ekstra meget.

- Jeg har altid troet, at jeg aldrig ville blive til noget. Så det er en kæmpe lettelse, fortæller han stolt.

Da Daniel var barn, blev han kastet fra institution til specialskole til plejefamilie, og da han var lille, blev han vurderet ubegavet. Han troede aldrig på, at han ville blive til noget, for på institutionerne og hos plejefamilien hørte han kun, at han var dum.

Men det hele ændrede sig for Daniel, da han som 16-årig flyttede hjem til sin mor, efter at have boet hos en plejefamilie i fem år. Her fik han tilknyttet en støtteperson fra Odense Kommune, som ikke kunne forstå, at Daniel skulle være ubegavet. Støttepersonen fik ham derfor vurderet igen hos en privatpsykolog i Middelfart.

- Min støtteperson syntes, jeg var normal. Det kunne jeg ikke forstå, for det havde jeg ikke hørt før. Jeg skulle lige bearbejde det oppe i hovedet, siger Daniel.

Hos privatpsykologen i Middelfart blev Daniel vurderet med normal begavelse, og pludseligt ændrede Daniel selvopfattelse.

- Min første reaktion var: Fuck, jeg er normal. Jeg havde slet ikke regnet med det. Det gik op for mig, at nu skal jeg den rigtige vej og kæmpe for det, husker Daniel.

Daniel Hjorslev Hansen
Daniel Hjorslev Hansen er 21 år.Fredag blev han uddannet i Transport og Logistisk fra Syddansk Erhvervsskole

Han afsluttede med et 12-tal og en udmærkelse for 'Største udvikling'.

Da han var lille, blev han anbragt på en døgninstitution.

Efterfølgende kom han i plejefamilie, før han som 16-årig flyttede hjem til sin mor, hvor tingene begyndte at gå den rigtige vej.

Herefter tog han en 9.klasseseksamen, startede på produktionsskole, før han begyndte på Syddansk Erhvervsskole.

I dag har han sikret sig fast arbejde hos firmaet FKSSlamson.
Da Daniel Hjorslev Hansen fredag modtog sit eksamensbevis, fulgte også en udmærkelse. Daniel fik prisen for 'største udvikling' i sin tid på uddannelsen. Foto: Vibeke Volder
Da Daniel Hjorslev Hansen fredag modtog sit eksamensbevis, fulgte også en udmærkelse. Daniel fik prisen for 'største udvikling' i sin tid på uddannelsen. Foto: Vibeke Volder

Drøm at køre lastbil

Med god support fra sin mor og sin støtteperson gennemførte Daniel efterfølgende en 9. klasse. Bagefter startede han på produktionsskolen i Otterup, og moren fik ham i praktik som gartner, kok og lastbilchauffør. Her fandt han ud af, at han allerhelst ville køre lastbil.

- Det har nok altid været min drøm. Men jeg vidste det bare ikke før, fortæller han.

Daniel startede på Syddansk Erhvervsskole, hvor han læste Transport og Logistik. Han kom i lære hos slamsugerfirmaet FKSSlamson, og her har Daniel gjort det så godt, at han er blevet fastansat med start fra mandag. Fredag blev han færdiguddannet med et afsluttende 12-tal og en udmærkelse for største udvikling på uddannelsen.

- Før var jeg en lille genert dreng. Jeg turde ikke gå hen til fremmede og snakke. I dag arbejder jeg et sted, hvor der er en rimelig stor kundekreds, og det har jeg intet problem med nu, fortæller Daniel.

- Og så bliver det godt at tjene de gode penge, siger han og gnider tommeltotten mod langemanden og pegefingeren.

Tænker tilbage

Daniels drøm er lige nu at klø hårdt på med sit arbejde hos FKSSlamson. Om tre måneder er det meningen, at Daniel skal flytte i egen lejlighed, og så drømmer han også om at købe en lille bil.

Alt sammen ting, som han aldrig havde troet på, at han ville få, før det begyndte at gå den rigtige vej, da han var 16 år.

- Det hele startede, da jeg fik at vide, at jeg var normal. Jeg tror, at hvis jeg ikke havde fået den støtte fra min mor og kontaktperson, så havde jeg endt i et misbrug eller havnet på en institution. Jeg har aldrig troet, at jeg ville stå her i dag, siger han.

- Og når det går mig godt, tænker jeg tilbage på, hvordan jeg havde det før.

For Daniel er det nemlig en påmindelse om, at man godt kan lykkes, selv om man tidligere har troet, at man aldrig ville blive til noget.

Daniel blev vurderet ubegavet: I dag er han uddannet med et 12-tal og en udmærkelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce