Finalensejr i Odense over Stavnsholtskolen fra Farum

Spænding til det sidste og høje jubelbrøl i Marienlystcentret.

Dalumskolens drenge kan nu kalde sig danske mestre i skolevelloyball, efter holdet i denne uge vandt en tæt tre sæts-kamp over Stavnsholtskolen fra Farum.

Dalumskolen fik dermed revanche for puljenederlaget tidligere på ugen.

Dalumskolens drenge vandt første sæt, tabte andet og var bagud i begyndelsen af tredje sæt, inden en koncentreret og skarp indsats afgjorde kampen til fynboernes fordel - til stor jubel.

Hos pigerne sluttede Dalumskolens hold som nummer fire efter at have tabt en tæt bronzekamp til Ravnsholtskolen fra Nordsjælland. Her vandt Bagsværd Kostskole og Gymnasium finalen og afgav ikke et eneste sæt i hele turneringen.

325 elever fra niende klasser over hele landet deltog i finalestævnet, som i år fandt sted i Odense.

Dagen før finalestævnet gav ligastjernerne fra Marienlyst opvisning og med hele ni danske, australske og islandske landsholdspillere på holdet var der masser af blive inspireret af. Holdet ligger for tiden nummer et i VolleyLigaen.

Skole DM kunne i år fejre 40 års jubilæum med deltagelse af 472 volleyballhold fra niende klasser over hele landet.

Stævnet er kun for skoler, hvor volleyball ikke er et væsentligt omdrejningspunkt for elevernes hverdag. Skoler, der har idrætslinjer med særlig fokus på volley, deltager i en anden turnering.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).