Odense: Politikere fra alle partier tav og samtykkede, da rådmand Jane Jegind (V) i byrådssalen i Odense fortalte, at det er en god idé at bebygge det såkaldte Dideriksen-hjørne på Vesterbro/Vindegade.

Sidste sommer fortalte Stiftstidende om planerne for området, når de nuværende bygninger er revet ned.

Nu er der med byrådets accept lavet den endelige lokalplan, så endnu en planlægningshurdle er ryddet af vejen.

Fyens.dk har forsøgt at få at vide, hvornår byggeriet går i gang, men direktør Jens H. Nissen fra bygge- og ingeniørfirmaet NJ Gruppen, der er en af projektmagerne, holder som et par millioner andre danskere ferie i uge syv.

Da avisen skrev om det i sommeren 2015, blev det oplyst, at der bygges 32 boliger, og at dagligvarebutikken efter al sandsynlighed bliver en Fakta-butik

- Dideriksen var en kendt bilforhandler, som i generationer udstillede og solgte biler fra adressen. Det gav liv, aktivitet og oplevelser i den del af Vesterbro. Nu er den epoke slut, og nye erhvervsdrivende og beboere kan om et års tid tage ejendommen i brug, fortalte Jane Jegind i byrådssalen.

Med byrådets beslutning sikres, at "den ny bebyggelse tilpasses Vesterbrokarakteren. Det vil sige, at bebyggelsen veksler i højder, og at det vil fremstå som flere forskellige huse".

Der bygges i op til tre og en halv etage, der runder hele hjørnet. (kasper)

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.