Fortællingens Dag blev der fortalt eventyr om i Borgernes Hus. Det blev også fortalt vindblæste, ramsaltede historier ude i den odenseanske natur.

De snød lidt på vægten og kaldte det Fortællingens Dag i Borgernes Hus. Men en god historie kan jo hverken gå i stykker eller slides op, så blæse være med, at det faktisk slet ikke var den rigtige Fortællingens Dag, men en bekvem søndag, hvor Odense Fortællekreds inviterede ind i varmen til eventyrlige fortællinger.

I stedet for at lytte med i byen, drog vi ud i den januarforblæste virkelighed for at tjekke, om der dog ikke var nogle gode historier, og selvfølgelig var der det. Et frokostselskab i det fri, hvor der susede en frysende vinterpelikan om hjørnerne, burde være en ægte ramsaltet historie. Der sad en stribe vikinger i madpakkeskuret på Stige Ø, og her kommer beretningen om deres seneste togt.

I den karske naturpavillon er det oftere børnehaver i flyverdragter eller naturvejledere i Fjällräv og vandrestøvler, der har vandingssted her. Men hvem som helst kan slå sig ned og socialdine i det fri.

Madder i pergament

På den fælles Facebook-side var det aftalt at drage i krig med madpakkepapir, cola zero og varm kaffe. Fra det meste af Fyn havde de sat hinanden stævne, og nu hvilede de deres trætte og mødige lemmer på bænkene, mens kalorier og oplevelser blev fordøjet.

En ting har de til fælles. De har ingen kærester. Måske har de været gift eller forlovet. Men lige nu er de singler, og det er betingelsen for at være med. Facebookgruppen "Fynske Singler på Facebook" er i skrivende stund på 3115 medlemmer, og der kan kun undtagelsesvist dispenseres fra singlekravet.

- Hvis der bliver spurgt pænt, kan man måske tage en ny kæreste med. Eller et barn eller to. Men man skal spørge pænt, og der kan nedlægges veto, fortæller Allan Christensen fra Kirkeby. At han kan holde varmen i sin lyse striktrøje, forstår man ikke, men der er noget sejt over selskabet. En anden har bare arme, solide, skrammede næver fra jord- og betonarbejde ved Bilka, og det klassiske outdoor-tøj er ikke repræsenteret.

Kaffen går på omgang. Der er klapsammener i madpergament. Dåsesodavand men ingen øller. Det er ikke nødvendigt for at holde historierne gående.

Da de mødtes på p-pladsen ved hovedadgangen til den tidligere losseplads og nuværende naturpark på Stige Ø, bestemte kvinderne uden diskussion, at mændene skulle gå forrest. Damerne ville se på røve. Så enkelt var det.

Om der var meget at se på andet end hængerøve i for store vinterbukser, kan betvivles, men en røv fik hædrende omtale. Det var Dennis'.

Ved gps-markeringen på 1,2 kilometer, blev det besluttet at forlade de slagne stier på øen og i stedet begive sig ud i "offpisten". Nok er vi et lille land med små bakker og grinagtige højdeforskelle, men herude kan man opleve havørne svæve, se Gabet til Kattegat og portalkranen ved Lindø fra de fine udsigtspunkter. Punkter, som er på toppen og samtidig er starten på nedturen.

Mere krop om sommeren

Våde gummistøvler mod mudder og afslidt græs er dømt til at gå galt. Dennis tog dagens kælketur ned ad det gamle skraldebjerg på rumpen. Uden kælk. Bare med bukser og balder.

Han blev dagens mand. Kold, våd, brun røv på resten af dagen. Præmien kunne være denne historie.

I forhold til det imponerende antal singler på de sociale medier, var fremmødet i Stige ikke imponerende. Det går efter sigende bedre om sommeren, hvor der for eksempel er motorcykeltræf, is ved Skovsøen, rundbold, stikbold og fri leg. I mildere vejr er det nok også lidt nemmere at studere kropslige former og lade sig inspirere.

Der er singlekrav, men man må da gerne få noget. At være med i en singlesammenslutning betyder ikke, at vi skal leve i cølibat. Man må gerne få noget, men ikke for ofte og ikke for meget, for så er man jo i et parforhold. Sådan er det gået nogle af medlemmerne, og det er måske også et af klubbens formål. At man ikke længere kan være medlem.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.