DF: TV 2 har for mange ansatte i København

Alex Ahrendtsen er kulturordfører for Dansk Folkeparti
Foto: Steen Brogaard

DF: TV 2 har for mange ansatte i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV 2 har flere ansatte i København end i Odense. Det må de ikke ifølge medieforliget. "Vi bryder ikke reglerne", lyder det fra TV 2 selv. Dansk Folkeparti er uenig.

Ifølge det seneste medieforlig, der er blevet lavet, må TV 2 ikke have flere mennesker ansat i København end i Odense, hvor de har hovedkvarter. Det er dog noget, der tyder på, at TV 2 alligevel har flere ansatte i København, skriver mediawatch.dk

En opgørelse, som TV 2 har udarbejdet til Kulturminister Bertel Haarder (V) i forbindelse med et spørgsmål fremsat af Dansk Folkeparti, viser at TV 2 havde i alt 1146 ansatte i 2015 per 1. december. Heraf var 564 ifølge deres kontrakt ansat i København (49,2 pct.) og 548 (47,8 pct.) i Odense. Derudover havde 21 medarbejdere delt arbejdplads mellem Odense og København og 13 ”øvrige” ansættelsessteder.

TV 2 forklarer selv i svaret til Kulturministeren, at stigningen i København bl.a. skyldes sidste års Folketingsvalg.

- Ved større tv-produktioner ansættes typisk freelancemedarbejdere – og i 2015 er TV 2's dækning af større begivenheder såsom folketingsvalget og EU-afstemningen primært produceret i København, skriver TV 2 i svaret.

Den køber Alex Ahrendtsen, der er kulturordfører for Dansk Folkepart dog ikke.

- Tallene viser, at det stadig går den forkerte vej, siger han.

Bekymring hos DF

Adm. direktør Merete Eldrup mener, at tallene skal tages med et forbehold, fordi ansættelsesstedet ikke siger noget om, hvor folk reelt arbejder.

- Det er vigtigt at sige, at vi har har haft vækst begge steder. Der er ikke flyttet folk fra Odense, tværtimod er der kommet flere til her, bl.a. fordi vi har startet Sportskanalen, siger Merete Eldrup og uddyber, at 2015 var et særligt år på grund af de politiske begivenheder.

Hos Dansk Folkeparti er man dog bange for, at TV 2 er ved at forlade provinsen.

- Jeg er sikker på, at tallene dækker over en endnu mere bekymrende udvikling. Det, vi hører, er, at Kvægtorvet langsomt bliver tømt for medarbejdere, siger Alex Ahrendtsen, der løbende har spurgt ind til TV 2's fordeling og prioritering af aktiviteter mellem København og Odense. Og han fortsætter

- Det betyder, at København på sigt bliver og måske allerede er de facto hovedsædet, og så får vi en yderligere forskydning af medier og en koncentration af medierne i København. TV 2 var netop oprettet for at modvirke den koncentration, slutter han.

På TV 2 understreger Merete Eldrup imidlertid, at TV 2 er godt tilfredse med hovedsædets adresse i Odense.

- Det er vigtigt at sige, at vi er ikke ved at flytte væk fra Odense. Vi har hovedkontor i Odense, og vi producerer hovednyhedsudsendelserne i Odense og vores seneste største aktivitet, som er en sportskanal, ligger i Odense. Det betyder faktisk rigtig meget for os at bevare Odense, og vi har ikke noget ønske om, at det skal flyttes væk, siger Merete Eldrup.

Svaret ændrer dog ikke på, at Alex Ahrendtsen mener, at TV 2 bryder deres aftale.

DF: TV 2 har for mange ansatte i København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce