En tifredsstillelse at kunne gøre noget konkret i folks hverdag, siger trafikordfører Kim Christiansen (DF)

Trafikordfører Kim Christiansen (DF) har selv oplevet trafikstøjen fra motorvejen syd for Odense.

Man vinder ikke mange popularitetskonkurrencer som trafikpolitiker, fastslår Dansk Folkepartis ordfører på området, Kim Christiansen. Derfor er han glad for, at det lykkedes at få støjdæmpningen af motorvejslarm syd for Odense med i finanslovsaftalen:

- Det er ikke meget fanmail, man får. Normalt er der altid nogen, der er sure og skuffede, når der skal anlægges motorvej et sted og ikke et andet, eller når linjeføringen af jernbanen bliver fastlagt, og der skal eksproprieres. Så det er en stor tilfredsstillelse at få sådan en lille solstrålehistorie igennem, der gør folk glade. De har kæmpet for det i 15 år, forstår jeg, siger Kim Christiansen.

Trafikordføreren har selv mødt folkene bag den støjgruppe, der har kæmpet for at kunne være i haven uden at blive stresset af trafikstøj, og det gjorde indtryk.

- Ja hold da op. Der er virkelig støj, så det er vigtigt. Det er markant, siger han.

Derfor var det vigtigt, at nogle af de 50 millioner kroner, der skal gå til støjreduktion, blev øremærket Odense, så arbejdet kan gå i gang, mener Kim Christiansen.

I den store finanslovssammenhæng er de 25 millioner en meget lille brik, men den slags er også gode at have med til bordet, når man er i en gunstig forhandlingssituation:

-Når man sidder der og forhandler takster og udvidelser på Fyn med trafikministeren, så er det fint at få sådan en ting med, siger Kim Christiansen.

Konkret mener han, at de 25 millioner kroner rækker til forskellige former for støjbekæmpelse - blandt andet med støjvolde, der skal placeres, så de kan bevares, når motorvejen skal udvides i fremtiden. Også en støjdæmpende asfalt på strækningen er en del af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.

Mere om emnet

Se alle
2
Efter 15 års kamp: Støjgruppe får endelig ro

Efter 15 års kamp: Støjgruppe får endelig ro

4
DF vil have støjvold langs motorvejen syd om Odense

DF vil have støjvold langs motorvejen syd om Odense

Se video: Ministeren lyttede til larm og borgere

Se video: Ministeren lyttede til larm og borgere