DF: Lad os få miljøregnskab for vandkulturhus


DF: Lad os få miljøregnskab for vandkulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Ahrendtsen venter yderligere fordyrelser af vandkulturhuset, hvis det skal bygges i overensstemmelse med Odenses miljøpolitik

ODENSE: Næppe er vandkulturhusets fremtid tilsyneladende sikret, før der atter sås tvivl om husets skæbne.

Nu kræver Dansk Folkepartis medlem af Odense Byråd, Alex Ahrendtsen, udarbejdet et miljøregnskab for vandkulturhuset - både for opførelsen af det og for driften.

- Jeg kan let forestille mig, at huset bliver en del dyrere end hidtil beregnet, hvis vi skal leve op til den miljø-politik, Odense har vedtaget, siger Alex Ahrendtsen, der godt kan forestille sig, at vandkulturhuset kan blive op 50 procent dyrere end de 218 millioner kroner, det ventes at koste i dag.

- Men vi ved det ikke, derfor bør det undersøges nærmere, forklarer han.

Jegind går straks i gang

Børn- og Ungerådmand Jane Jegind (V) kalder det en god idé at få det undersøgt.

- Ingen har tænkt på det før, men jeg synes da, det er yderst relevant at få det undersøgt nærmere, så jeg går i gang i morgen (i dag, red.) med at undersøge, hvordan vi kan få gjort det, siger Jane Jegind.

Vandkulturhuset "ligger" foreløbig i Jane Jeginds forvaltning, men det vil være Anker Boyes By- og Kulturforvaltning, som i givet fald skal stå for udarbejdelsen af et miljøregnskab.

Alex Ahrendtsen er ikke i tvivl om, hvad regnskabet skal vise.

- Vi ønsker beregnet, hvor mange CO2-kvoter, der bruges på årsbasis, når huset er i drift, hvor meget vand, der bruges med tilhørende miljømæssige omkostninger for vore vandressourcer, om huset kan opføres som lavenergihus med miljørigtige materialer, hvilke påvirkninger det har på klimaet og så videre, siger Alex Ahrendtsen.

- Vi ønsker også indskrevet i lokalplanen, at vandkulturhuset opføres som lavenergihus, så vi kan leve op til kommunens ambitioner om, at halvdelen af alle nye bygninger i 2015 er lavenergihuse, tilføjer han.

DF: Lad os få miljøregnskab for vandkulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce