Cykling er en daglig fornøjelse


Cykling er en daglig fornøjelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg indrømmer det gerne - jeg er en glad cyklist. Det er en daglig fornøjelse - ikke mindst på denne årstid - at få motion, frisk luft og sol på vej på arbejde. Det er mig også en daglig fornøjelse at se at stort antal cyklister i bybilledet f.eks. om morgen i cykelmyldretiden. By- og Kulturforvaltningens trafiktællinger viser, at der i tidsrummet fra 7.30 til 8.30 passerer over 1500 cyklister igennem krydset Thomas B. Triges Gade - Østre Stationsvej / Hans Mules Gade. Cykelbarometeret ved ruinen ved Vestergade tæller for tiden over 8000 cyklister der kører forbi på en dag.

Formålet med kampagnen "Vi cykler til arbejde" og med Store Cykeldag er at få endnu flere mennesker op på cyklen og opleve fordelene, glæden og suset ved at være cyklist.

Når Odense Kommune i år arrangerer en offentlig tur på Store Cykeldag, er det for at markere 10-året for succesfuld deltagelse i "Vi cykler til arbejde". Antallet af deltagere er i 2008 ca. 8400 i Odense og 94.000 på landsplan. Dermed er Odense den by, der, i forhold til indbyggertal, har det største antal deltagere.

Samtidig passer turen så oplagt med de tiltag der er i gang og med det, vi vil i Odense Kommune.

Odense har siden 1999 været Danmarks Nationale Cykelby, hvor målet bl.a. er at forbedre oplevelsen af trivsel, velvære og af, at byen bliver bedre at cykle i. Grundlaget for Cykelbyen var og er også at bidrage til en bæredygtig transport, hvilket er yderst aktuelt nu, hvor byrådet arbejder med ambitiøs miljøpolitik, så Odense på sigt kan blive den mest bæredygtige storby i Danmark. Det indebærer en plan om bedre mobilitet, bl.a. med let fremkommelig for cyklende, gående og den kollektive trafik, en bilfri bymidte og en ambition om fortsat være Europas bedste Cykelby. I den forbindelse kan det nævnes, at Odense er netop blevet udvalgt til at deltage Expo 2010 i Shanghai for at markedsføre Cykelbyen og cykelsagen.

Visionen for Odense handler om at udvikle den bæredygtige, sunde og legende by ud fra mottoet "At lege er at leve". Det sker bl.a. ved, at vi skal turde eksperimentere og ved, at vi vil øge børn og voksnes muligheder for leg og udfoldelse.

Et konkret eksempel på, hvor legen kan udfolde sig, er cykelbanerne på Stige Ø. På Store Cykeldag vil Rådmand Anker Boye kl.12 indvie mountainbike- og dirtjump-banen. Der vil være mulighed for at se en demonstration af banerne og for selv afprøve banerne - enten på egen cykel eller på en mountainbike der kan lånes på stedet.

Borgmester Jan Boye indleder dagen og turen klokken 10 på Flakhaven og deltager i cykelturen.

Så til slut vil jeg selvfølgelig opfordre til at finde cyklen frem, bruge den i dagligdagen og bruge den på søndag når du deltager i Store Cykeldag.

Læs mere

"Ta' med på tur i det grønne Odense": www.odense.dk »By-Miljø » Parker og natur » Ture i det grønne.

Store Cykeldag: www.storecykeldag.dk

Cykelby: www.cykelby.dk

Vision Odense: www.visionodense.dk

Stige Ø: www.odense.dk » By-Miljø » Parker og natur » Stige Ø

Dansk Cyklist Forbund: www.dcf.dk

Cykling er en daglig fornøjelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce