Johannes Rasmussen har været billøs, siden han 27. marts parkerede sin bil i Odense - for han kan stadig ikke huske, hvor han parkerede henne.

Han klemmer blidt på bremserne i sin racercykel og gør holdt i vejkanten ved Skibhusvej 425. På den hvide postkasse står fornavnet Gladys, og det beskriver mere end rigeligt, hvilket slags grundlag Johannes Rasmussen befinder sig på for tiden.

I snart en måned har han ikke kunnet finde sin bil – eller rettere finde det sted, hvor han parkerede. Og heller ikke Skibhusvej eller nogle af dens sideveje gav fornyet håb om et fund.

- Jeg er et kvajhoved

27. marts tog han turen fra Ballen ved Vester Skerninge, hvor han bor, for at mødes med sine ”lidelsesfæller” ved Sorte Brødre Torv i Odense for at tage en lang cykeltur.

74-årige Johannes Rasmussen har kørt cykelvæddeløb i næsten 20 år, og han er den ældste på det snesstore hold.
Han parkerede sin sølvgrå Mazda 3 knap 20 minutter fra mødestedet for at cykle derhen, men pludselig kunne han ikke finde stedet.

- Jeg er meget lidt kendt i Odense, men jeg er stadig et kvajhoved for ikke at notere, hvor jeg parkerede. Jeg havde endda medbragt blyant og papir, men jeg kunne ikke finde noget vejskilt, så jeg kom fra det, fortæller Johannes Rasmussen.

Giver snart op

Det er 10. gang, han er ude i afkroge af Odense og lede efter stedet, hvor han forlod sin bil. Han bruger hver gang timer på at lede, og i følge cykelcomputeren på styret tilbagelægger han mindst 20 kilometer hver gang. For en uge siden spankulerede han rundt i 10 timer, men heller ikke det gav pote.

Vi når enden af Sandhusvej ved Banjos grill restaurant få hundrede meter fra Vollsmose og stopper igen. Fra sin rygsæk hiver Johannes Rasmussen frem en bog fra Krak med kort over Odense. Kortene er spækkede med sorte og røde prikker på veje, hvor han har ledt efter sin Mazda. Der er også uudforskede veje og områder, men antallet svinder ind.

- Jeg kører træt i det, og jeg er ved at give op, for jeg ved snart ikke, hvor jeg skal køre hen ad, siger han og klikker skoene ind i pedalerne for at trille videre. Ingen nummerplade på nogen bil på vores vej har vist EG 23 809.

Husker omgivelserne

Hukommelsen er ikke, hvad den har været for Johannes Rasmussen. Men den fejler som sådan ikke noget. Han mindes stedet som en lille vej med jordrabat og høj beplantning.

- Det var et skovlignende område. En lille vej hvor jeg ikke parkerede til gene.

Ved Bullerupvej 37A på hjørnet af blindgyden Bjergskiftet lider Johannes Rasmussen endnu et nederlag på ruten. Heller ikke i Seden er der spor af hans bil. Mens han nærstuderer sine bykort, klør han sig i toppen af sin cykelhue i blå nuancer af mærket Santini, der leder tankerne tilbage til cykelsportens 1970’ere med Eddie Merckx og Luis Ocanã.

Ingen ved noget med sikkerhed

Cykelvennerne håner ham og kalder ham et skvadderhoved. Men det kan Johannes Rasmussen sagtens holde til.

Det er irritationen og frustrationen over, at bilen kan holde derude et sted, der piner ham.

Bilen er efterlyst hos Fyns Politi, der mener, at bilen højest sandsynligt er stjålet.

- Men det er ikke med sikkerhed. For ingen ved det, før jeg har tjekket overalt, siger Johannes Rasmussen.

Derfor er meldingen også fra Top Danmark, hvor han har sin bil forsikret, at de ikke vil dække tabet - eftersom den ikke med sikkerhed er stjålet.

- Hvis det bliver resultatet, vil jeg lade det prøve med en advokat, siger han bestemt, idet han svinger højrebenet over stellet og nupper to ekstra timers bilsøgning på ”småluskede steder” i en by, hvor han næsten kun har Albanis girafskorsten at pejle efter.

Mere om emnet

Se alle
39
Først var den væk: Nu har Johannes fundet sin bil

Først var den væk: Nu har Johannes fundet sin bil

4
Dagens helt: Hun fandt Johannes' Mazda lige her

Dagens helt: Hun fandt Johannes' Mazda lige her

2
Bilen var væk: Sådan ku' Johannes ha' gjort

Bilen var væk: Sådan ku' Johannes ha' gjort