Arkæologerne skal i jorden, så cykeltrafikken er rykket ud i Nørregade - til bilerne.

Cykelstien langs Thomas B. Thriges Gade-byggeriet i Odense kommer ikke igen. I stedet skal cyklister indstille sig på at krydse frem og tilbage over Nørregade.

- Arkæologerne skal ned i området syd for det nuværende byggeri, og derfor er der ikke plads til nogen cykelsti, forklarer Svend Heegaard, projektchef på "Fra Gade til By".

Siden udgravningerne og støbearbejdet er gået i gang, har det været muligt at passere langs den store p-kælder, der breder sig under projektet. Der har været en sti, som også er ført hen over ved Skulkenborg og Borgerservice. Nu er stien skåret over.

Det er muligt at snyde sig gennem området, fordi der ikke er lavet regler for cykeltrafikken i området, men smutvejen bliver formentlig lukket eller ændret, så den kun bliver for fodgængere.

- Der har været et stort ønske fra HCA-bydelen, at der bevares en forbindelse, så man kan komme til fods over arealet og ind bag ved H. C. Andersens Hus, fortæller Svend Heegaard.

Nye p-pladser

Den nye opgravning mod syd fjernede samtidig 30-40 parkeringspladser.

For at sikre den samme tilgængelighed i city, er der nu skaffet nye kommunale pladser i den underjordiske parkering med nedkørsel ved Fisketorvet. Private pladser er blevet købt og gjort kommunale.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag eller på Mitfyn.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
7
Mindre tilskud: Godt nyt om letbanen

Mindre tilskud: Godt nyt om letbanen

33
Prisstigning: Dyrere billetter i trængte busser

Prisstigning: Dyrere billetter i trængte busser

Letbane sætter motorsave ind mod fredede flagermus

Letbane sætter motorsave ind mod fredede flagermus