Cykelkoncert på Long John: 10 John Mogensen-koncerter på samme dag

John Mogensen Jam består af trommeslager og booker Martin Thorsen (th), sanger Tommy Hansen (siddende), bassist Ole Andersen (tv) og keyboard-spiller Poul Mortensen (midten). Foto: Niels Svalebøg

Cykelkoncert på Long John: 10 John Mogensen-koncerter på samme dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lokale band John Mogensen Jam cykler rundt i Odense 15. juni og spiller hele 10 koncerter på byens værtshuse og spisesteder. Alle er velkomne til at cykle og synge med.

Kan man komme i god form med John Mogensens sange? Ja, det kan man, hvis man som John Mogensen Jam cykler rundt i hele byen for at give 10 koncerter på én og samme dag.

Lørdag 15. juni indledes maratondagen med en morgenkoncert på Slotskroen, og derefter går ruten forbi steder som Klosterkroen, Tingstedet, Dania og Bondestuen. Alle vandingshuller John Mogensen med garanti ville have holdt af.

Det er anden gang, at John Mogensen Jam laver en cykel-turné, og de fire medlemmer håber, at endnu flere har lyst til at følge med rundt i byen end første gang, hvor dårligt vejr ikke sikrede optimale forhold.

- Jeg vil tro, at der over hele dagen var cirka 80, som fulgte med os rundt på cykel. Mange var nysgerrige, fordi man ikke har set den form for omrejsende koncert. Vi krydser fingre for bedre vejr og forventer, at der dukker endnu flere op denne gang, siger trommeslager Martin Thorsen.

Han fortæller, at gruppens nye forsanger, som ikke var med på første tur, er den i bandet i bedst form.

- Tommy er klart i førertrøjen i forhold til kondition. En anden grund til at tage revanche er, at vi ikke slet ikke nåede at komme i form sidste gang. Og så er Odense en cykelby, hvilket er oplagt at bruge kreativt, siger Martin Thorsen.

Program for John Mogensen Jam-turen
Klokken 10 begynder turen på Slotskroen Klokken 11 Bryggeriet Flakhaven Klokken 12 Klosterkroen Klokken 13 Grønttorvet Klokken 14 Tingstedet Klokken 15 Dania Klokken 16.30 Bondestuen Klokken 17.30 Wienerstuen Klokken 19 Mål & Skål Klokken 20 Restaurant AskepotTiderne er cirkatider.
John Mogensen Jam har ladet op til turnéen med kolde øl og vand. John Mogensen ville formodentlig have droppet vandet. Foto: Nils Svalebøg
John Mogensen Jam har ladet op til turnéen med kolde øl og vand. John Mogensen ville formodentlig have droppet vandet. Foto: Nils Svalebøg

Minikoncerter på 30 minutter

Det kræver en del planlægning at få logistikken til at gå op. Men det sværeste er at få trommesættet sat fast på en Long John-ladcykel, så det bliver stående hele turen.

- Jeg har et lille trommesæt, som egner sig fint til at blive spændt fast på en cykel. Hele idéen er jo, at vi beholder vores instrumenter på cyklerne og spiller på selve cyklerne, hvis det er muligt. Det er dog lidt en øvelse at styre en Long John, og det bliver ikke nemmere med et trommesæt på. Men jeg har erfaring fra forrige gang, så jeg ved lidt om, hvordan instrumenterne spændes fast nemmest, siger Martin Thorsen.

Bandet holder dog stille, mens de spiller. Hver optræden bliver på cirka 30 minutter, så de fire medlemmer ikke skal spurte mellem de forskellige mål på ruten og blive alt for stakåndede.

- Ruten er lagt, så vi kommer rundt i hele Odense uden at skulle cykle alt for langt mellem de enkelte stop. Hvis man kører med på hele turen, kan man godt forvente at høre "Så længe jeg lever" mindst et par gange, siger Martin Thorsen.

Alle Mogensen-sange i spil

Bandet har spillet til en lang række byfester de seneste uger, så spilleformen burde være pudset af.

- Vi har spillet musik i mange år og er erfarne, men vi holder måske en lille øver dagen før og tjekker op på, at det hele fungerer, som det skal. Vores træningslejr til denne cykel-turné består af et par kolde øl og vand samt arbejdet med at lave sætlister. siger Martin Thorsen.

Erfaringen fra forrige cykelturne er, at samtlige John Mogensen-numre gør sig godt til konceptet.

- Det er typisk alle klassikkerne, som folk kender og kan synge med på, som de helst vil høre. Men på denne cykeltur kommer vi også forbi Four Jacks og nogle lidt mindre kendte numre af John Mogensen. Vi kan nå 8-10 sange hvert sted, så vi kommer vidt omkring med 10 koncerter. Vi er dog ikke blege for at give et ekstranummer, hvis folk råber på det, siger Martin Thorsen.

Han håber, at bandet kan skabe en tradition ved at lave noget utraditionelt, som folk syntes er sjovt.

- Det ville være fedt, hvis det kunne blive en årligt tilbagevendende begivenhed. Men først og fremmest er målet at skabe hygge og liv i vores gode gamle by og spille en masse gode John Mogensen-sange. Alle kan deltage, som det passer dem og følge med, så længe der er luft i dækkene, siger Martin Thorsen.

Han kan ikke afvise, at John Mogensen Jam udvider til andre byer, hvis årets cykeltur blive en succes.

- Det er perfekt at kombinere god musik med motion, så det er ikke utænkeligt, at andre byer får besøg. Men nu skal vi først have indtaget Odense med røde seler, cykelstyr-skæg og høj hat på hele turen, siger Martin Thorsen.

Cykelkoncert på Long John: 10 John Mogensen-koncerter på samme dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce