Cykelfest i Munke Mose krydres med VM-bold

Elitefeltet på vej over broen ved Munke Mose / Filosofgangen sidste år. Også i dette års udgave af Fyen Rundt er der start og mål i Munke Mose. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Cykelfest i Munke Mose krydres med VM-bold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det klassiske cykelløb Fyn Rundt vil lørdag præge byen og især Munke Mose. Efter cykelløbet er der Danmark-Peru på storskærm.

Cykelløbet Fyn Rundt er i sandhed en klassiker. Afviklet første gang i 1894 og dermed Danmarks ældste og verdens tredjeældste cykelløb. Men høj alder er ikke nødvendigvis ensbetydende med uforanderlighed, og sidste år fik løbet en gevaldig revitalisering.

En masse cykelfolk, sponsorer, eventmagere og kommunale kræfter gik sammen om at løfte løbet fra en lettere dvale til en folkefest, og sådan blev det. Med boder og levende musik, Sko & Torp, i Munke Mose, hvor der også var opløb. Op mod 3000 mennesker var, da det gik højest, i Munke Mose. Og omkring 1600 deltog i motionist-delen af det klassiske løb.

Opskriften gentages i det store hele i år, hvor løbet afvikles lørdag d. 16. juni. Med et par justeringer.

Munke Mose vil atter være omdrejningspunktet, hvor der vil være start og mål. Samt boder med cykelting og selvfølgelig mad og drikke. Men da arrangørerne havde fundet pladsen i kalenderen, fandt de ud af, at datoen faldt sammen med Danmarks første kamp ved VM i fodbold. Så i stedet for levende musik slutter årets cykelfest med, at Danmark - Peru vises på storskærm kl. 18.

Billigere og besværligt

Storskærmen havde arrangørerne i forvejen, for den bliver nemlig brugt til at vise eliteløbet Fyn Rundt på, som TV 2 transmitterer, og som motionisterne kan kigge på, når de er kommet i mål.

Og det er også lidt billigere at vise fodbold i stedet for at hyre levende musik fra øverste hylde, fortæller Sten Poulsen fra løbsledelsen.

Til gengæld har det, fortæller han, været ualmindeligt besværligt at indhente de nødvendige tilladelser fra FIFA. Men det er altså lykkedes. Og nu kan fodbolden altså bruges til at løfte folkefest-delen af det ærværdige cykelløb.

Eliteløbet har i øvrigt fået et løft på den internationale cykelunions rangliste og kommer til at slutte på en rundstrækning, der gennemkøres fire gange: Munke Mose, Filosofgangen, Sdr. Boulevard (med pointspurt ud for soldaterhjemmet Dannevirke), u-vending ved sygehuset og tilbage ad Sdr. Boulevard, Kastanievej, Langelinie, Munkevænget, Læssøegade, Hunderupvej og tilbage i Munke Mose.

Lidt afhængigt af, hvor hurtigt der bliver kørt, vil eliten køre på rundstrækningen og komme i mål ved 15-16 tiden. Starten i Munke Mose går kl. 11.

Flere motionister

Inden eliten gør deres indtog i Hunderupkvarteret og Munke Mose vil motionisterne have overstået deres forskellige udgaver af Fyn Rundt. Som kan være en familierute på 20 km samt 70, 110 eller 180 km Desuden er der et børneløb på stierne i Munke Mose.

Tilmeldingen på nettet til motionist-udgaverne af Fyn Rundt lukker fredag middag, men man kan også købe startnumre på selve dagen.

Sten Poulsen fra løbsledelsen fortæller, at man regner med 1800 deltagere.

- Det er et par hundrede flere end sidste år, og det er faktisk rigtig flot i en tid, hvor mange motions-arrangementer ellers kæmper med faldende deltagerantal, siger Sten Poulsen.

- Det viser, at det vi gerne ville opnå ved at give Fyn Rundt et løft, er lykkedes, lyder det fra en tilfreds løbs-arrangør.

Cykelfest i Munke Mose krydres med VM-bold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce