Cykelalarm kan øge sundheden


Cykelalarm kan øge sundheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De odenseanske cykler skal have GPS-alarm, mener byrådspolitiker Thomas Funding (S). Det vil give færre cykeltyveri-anmeldelser og kan øge sundheden

ODENSE: Mange har prøvet det. Mandag morgen, du halser ud af døren. Klokken er kvart i kvalme, og din cykel er væk.

941 anmeldte cykeltyverier har Odense haft i første kvartal i år mod 917 sidste år.

Det er for mange, mener byrådspolitiker Thomas Funding (S), der inspireret af sidste uges internationale cykelkonference i Odense måske har fundet en løsning på problemet.

En GPS-chip i stellet skal hjælpe med at spore cyklen, hvis den bliver stjålet.

- Jeg undersøgte sagen for tre måneder siden, fordi jeg selv fik min cykel stjålet. Jeg ville se, om der var noget, man kunne gøre - også fra byens side, fordi jeg faktisk synes, at det er et ret stort problem, siger Thomas Funding og uddyber:

- Dels sænker det min mobilitet, men det betyder også, at jeg ikke får rørt mig lige så meget som før, fordi der går noget tid, før man får købt en ny cykel.

Derfor mener han, at kommunen også har en sundhedsmæssig interesse i at undersøge GPS-systemet nærmere.
Det er sundt at cykle, men så skal man også have noget at cykle på.
Det er sundt at cykle, men så skal man også have noget at cykle på.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Inspiration fra Venedig

Det var sidste uges konference i det europæiske projekt Civitas Mobilis, der fik byrådspolitikeren til at ringe med klokken. Her snakkede han med repræsentanter fra Venedig, hvor borgerne gratis har fået GPS-alarmer i deres cykler.

- Jeg har bedt kommunens fagfolk tage kontakt til folkene i Venedig for at undersøge, om systemet er noget man kan overføre til Odense. Jeg synes, det er helt oplagt, lyder det fra Thomas Funding, der vil arbejde for en kommunal finansiering af projektet.

Ikke stort fokusområde

Mange af de stjålne cykler bliver erstattet af forsikringsselskaberne.

Hos GF forsikring i Odense er antallet af cykeltyveri-anmeldelser fra 2006-2007 steget med 10 procent, men det får ikke selskabet til uforbeholdent at cykle byrådspolitikerens forslag i møde.

- Cykeltyverier er ikke et stort fokusområde for os. Det er klart, at vi gerne vil have antallet af anmeldelser længere ned, men så længe folk låser deres cykler, har de levet op til vores krav, påpeger souschef i skadesafdelingen, Karsten Banke.

Cykelalarm kan øge sundheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce