Curling skal spilles i en curlinghal

Odense Curling Club træner i hal 2 og deler isen med blandt andre OIK, Odense Skøjte Klub og Odense Short Track. Det er hårdt for isen, som dermed bliver for upræcis til præcisionscurling på højeste niveau. Derfor samler curlingklubben nu underskrifter ind til støtte for en ny hal opført med kommunalt tilskud. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Curling skal spilles i en curlinghal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Curling Club og en gruppe private initiativtagere samler underskrifter ind til støtte for opførelsen af en ren curlinghal med et kommunalt tilskud. Det er nødvendigt for at udvikle sporten på Fyn.

To af de 10 curlingspillere, der i disse dage spiller ved vinter-OL i Pyeongchang i Sydkorea har slidt deres første koste i Odense Curling Club.

Men hvis Lina Almind Knudsen og Morten Berg Thomsen ikke skal være de to sidste landsholdsspillere med en fortid i Odense, er det nødvendigt med nogle bedre faciliteter, fortæller formanden for Odense Curling Club, Mikkel Juul Larsen.

- Der må slet ikke komme skøjter på curling-is, som også behandles langt mere skånsomt end ishockey- og skøjte-is. Der er i øjeblikket 13 curlingklubber i Danmark, men kun fire rene curling-haller, og vi håber at kunne få en i Odense også, siger han.

Derfor har klubben og en gruppe af private initiativtagere lavet en underskriftsindsamling til støtte for opførelsen af en curlinghal - med et kommunalt tilskud.

Som forholdene er nu, er det nemlig nødvendigt at forlade Odense for at blive så god, at man kan komme på landsholdet. Det er da også henholdsvis 10 og 16 år siden, de to OL-deltagere curlede i Odense.

- Vores damehold stiller ganske vist op til DM hvert år, men det har det svært mod de bedste, fortæller Mikkel Juul Larsen.

Tryk på træningstid

En anden grund til at opføre en særskilt curlinghal er ønsket om at få mere træningstid.

- Der er et enormt tryk på faciliteterne herude, fortæller Mikkel Juul Larsen.

- Skøjtehallen bruges af Odense Ishockey Klub, Bulldogs Odense, Odense Skøjte Klub, Short Track Odense og så os. Vi kan ikke få den tid, vi gerne vil have, og når vi stopper træningen klokken 22, er der for eksempel ishockeytræning lige efter.

Curling skal spilles i en curlinghal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce