Cronhammar-skulptur: Genopstilling af "Camp Fire" er udsat

Den sære historie om "Camp Fire" begyndte i maj sidste år, da Stiftstidende-journalist Ivar Juel Nordentoft cyklede gennem Munke Mose og opdagede, at Cronhammar-skulpturen var ved at blive skåret op. Foto: Ivar Juel Nordentoft

Cronhammar-skulptur: Genopstilling af "Camp Fire" er udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Føljetonen om Ingvar Cronhammars skulptur, der ved en fejl blev skåret til skrot, er blevet lidt længere end ventet. Denne gang på grund af en knæoperation.

Det var en af de helt store kioskbaskere, da Ingvar Cronhammars skulptur, "Camp Fire", i maj sidste år blev skåret op og kørt til skrot.

Skulpturen stod i Munke Mose ved siden af de bygninger, der tidligere husede Syddansk Erhvervsskole. Efter erhvervsskolen havde solgt bygningerne bestilte man som følge af en kommunikationsfejl en nedrivning af skulpturen.

Nu godt et år efter den famøse nedrivning var det meningen, at en gendannet version af "Camp Fire" skulle indvies på en ny placering på Stige Ø.

Genindvielsen skulle have foregået i juni, men nu skriver vi juli, og festlighederne er blevet udsat til en gang efter sommerferien. Af den grund at den bizarre histories ufrivillige hovedperson, Ingvar Cronhammar, har dårligt knæ.

- Jeg er blevet opereret i knæet og er i øjeblikket ikke særlig mobil, siger Ingvar Cronhammar, som gerne lige vil vente på, at han er blevet bedre gående, inden "Camp Fire" kan indvies på ny.

Stort set færdig

Processen med at genskabe "Camp Fire" var ellers stort set færdigt, men nu håber Ingvar Cronhammar på, at indvielsen kan ske i august eller september. Kunstneren er i øvrigt overordentlig tilfreds med den måde, genskabelsen er foregået på hos Fayard på det tidligere Lindø Værftet.

- Det er et stykke meget fornemt arbejde, der er blevet udført, og de er nogle sympatiske folk, siger Ingvar Cronhammar. Som glæder sig til forhåbentlig at få overstået efterveerne fra knæoperationen vel og til at få sat punktum for den sære historie om "Camp Fire", der gik noget nær verden rundt.

Syddansk Erhvervsskole påtog sig ansvaret for fejlen og har i samarbejde med Odense Bys Kunstfond og naturligvis Ingvar Cronhammar selv stået for genopførelsen af "Camp Fire". På en plads nær Søpavillionen på Stige Ø, som Cronhammar for præcis et år siden besigtigede og sagde god for.

Cronhammar-skulptur: Genopstilling af "Camp Fire" er udsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce