Cpr-koks: Liste med personfølsomme oplysninger havnede i forkerte postkasser

Til højre på listen ses de beløb, som hver person skyldte kommunen for ældremad. Kundenumre, navne og CPR-numre er sløret, men fremgår også på lsiten. Den kopi af dokumentet, Fyens Stiftstidende har fået, er blevet makulerert. Foto: Michael Bager

Cpr-koks: Liste med personfølsomme oplysninger havnede i forkerte postkasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har sendt en liste med følsomme oplysninger på 38 personer, der skylder kommunen penge for ældremad, til to forskellige borgere. - Det er simpelthen så langt ude, siger en af dem, der har modtaget listen.

Hvis du skylder kommunen penge for ældremad, er det en privatsag. Ligeledes kommer dit cpr-nummer ikke andre ved.

Derfor undrer det en kvinde fra Odense, at hun har fået tilsendt en liste med 38 personers fulde navn, deres cpr-nummer, kundenummer, og hvad de hver især skylder Odense Kommune for levering af ældremad.

Kvinden, der ønsker at være anonym, mistede sin mor sidste år. Da boet efter moren skulle gøres op, modtog hun en regning for, hvad moren skyldte for ældremad. Med regningen fulgte listen med de mange personfølsomme oplysninger.

- Det, der virkelig falder mig for hjertet, er, at det er ressourcesvage menneskers oplysninger. Min mor er død, så det her handler om de andre personer på listen. Det er syge og handicappede mennesker. Jeg har ikke meget forstand på, hvad man kan bruge de her oplysninger til, men jeg tænker alligevel på, om det her nu også ville kunne ske i andre sammenhænge, siger kvinden.

I første omgang modtog kvinden listen i sin e-boks. Men godt en uge efter havnede den også i hendes postkasse med et brev.

- Jeg har ikke meget tillid til Odense Kommune efter det her, fortæller hun.

Kommunen ændrer procedure

Listen er sendt fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, og ifølge forvaltningen er der tale om en menneskelig fejl, der er opstået, fordi en specifik arbejdsgang ikke er blevet fulgt.

Og samme fejl er - ifølge forvaltningen selv - sket to gange den samme dag og på præcis samme måde. Derfor er listen altså havnet hos to forskellige personer.

Det har nu fået forvaltningen til at ændre arbejdsgang, og de fortæller, at fejlen ikke kommer til ske igen.

Det glæder kvinden, der modtog listen, at kommunen erkender fejlen og vil ændre arbejdsgang.

Men hun er fortsat forundret over, at fejlen overhovedet kunne ske.

- Når de indrømmer, at det har været en menneskelig fejl, som ikke på nogen måde må gentage sig, så er vi nået langt. Men sådan noget her må på ingen måde ske med folks personlige oplysninger, siger hun.

- Det er er simpelthen så langt ude. Hvis det kan ske der, hvor kan det så ske?, som hun siger.

Cpr-koks: Liste med personfølsomme oplysninger havnede i forkerte postkasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce