26-årige Jeppe Mols og 25-årige Niels Sundstrup, begge fra Odense, skal med til finalen i verdens største e-sportsturnering.

Odense: For tre uger siden var de i Krakow i det sydlige Polen til en Counter-Strike-turnering over seks dage.

- Vi sad helt oppe under loftet, der var fire storskærme, og 13.000 fans, som trampede i gulvet. En fantastisk stemning, fortæller den 25-årige Niels Sundstrup fra Odense.

Sammen med sin kammerat, den 26-årige Jeppe Mols, var han torsdag eftermiddag med til pressemøde på rådhuset i Odense i forbindelse med afsløringen af, at Odense til december skal være vært for finalen i verdens største e-sportsturnering i Counter Strike med deltagelse af de 12 bedste hold fra Europa og Nordamerika.

Turneringen i Polen for nylig var den første af sin slags, Niels Sundstrup var med til som tilskuer, og han havde ikke forestillet sig, at det ville være så stort.

Derfor ser han også frem til arrangementet i Odense, som bliver endnu større.

- Det bliver kæmpe stort. Det er Counter-Strikes Champions League, som kommer til Odense, siger Jeppe Mols.

Counter-Strikes er et skydespil, og for dem, som ikke tilhører den unge generation, er det formentligt "bare" et computerspil som så mange andre. Men det er det ikke.

- Det interessante er det konkurrende aspekt. De fleste, der ser det, har formentligt selv prøvet at spille det. Er der noget, man selv synes er sjovt, er det ofte også sjovt at se dem, der mestrer det og er meget gode til det. Det, der gør holdene bedre end andre, er evnen til at arbejde sammen og kommunikere sammen, holde psyken stabil, ikke gå ned med flaget, og lige meget, hvor sort det ser ud, så bliver spillerne ved med at kæmpe, forklarer Niels Sundstrup.

Counter-Strike er ifølge de to odenseanske spillere stort i Europa, Nordamerika og Sydamerika. Derimod er Asien ikke rigtigt kommet med. 

- Der er kæmpe turneringer i Sydney i Australien og Sao Paulo i Brasilien, og så selvfølgelig USA og Canada med nogle af de bedste hold i verden, siger han.

Finalerne finder sted den 8.-10. december i Odense, og skal de to unge odenseanere med?

- Selvfølgelig skal vi det, siger de begge. 

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
2
E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

E-sportsfinale i Odense: Tre ud af fire billetter er solgt

3
Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

Så er det officielt: E-sportsturnering skal vende millioner af øjne mod Odense

E-sport: Perfekt til rekruttering af arbejdskraft

E-sport: Perfekt til rekruttering af arbejdskraft