Cirkus Flik-Flak: Fællesskabet hvor alle kan noget

Boldartister med tungen lige i munden. Foto: Vibeke Volder

Cirkus Flik-Flak: Fællesskabet hvor alle kan noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkus Flik-Flak holdt den traditionelle vinterferie-forestilling i en fyldt sal.

Det er lige før, man skal være noget af en cirkusartist. For i et af industrikvarterets og Herluf Trolles Vejs blinde vænger er der denne fredag formiddag sine steder spejlglat. Så det kan være noget af en balanceakt at begive sig fra, hvor man nu har parkeret sin bil, og hen til indgangen til Cirkus Flik-Flak. Som netop holder til i - og tilfører fest og farver til - det noget grå kvarter i byens sydøstlige udkant.

Børn kender ikke meget til frygt for at falde, men glat føre er straks en større udfordring for de ikke så få bedsteforældre, der ledsager ungerne. Men alle ser ud til at komme helskindet ind i varmen, og snart kan forestillingen begynde.

Det er vinterferie, og det er en tradition, at byens børnecirkus, som ellers mest lader sig se på isfri årstider, giver en forestilling i denne ferie.

Det er et tilløbsstykke. Cirkuschef Tommy Hardam kan næsten ikke få popcornmaskinen til at følge med, og inde i manegen må der stilles ekstra stole frem. Så langt væk fra som Sønderborg er der kommet gæster til det intime odenseanske cirkus.

Op på hesten igen

Forestillingen varer omkring 50 dynamiske minutter. Devisen må være, at alle kan noget, og at det er tilladt at fejle. Der er ikke så få tilfælde af op på hesten igen, som det hedder i et billedsprog, der velsagtens hører rodeo til, men også sagtens kunne passe på cirkus. Omend lige præcis Cirkus Flik-Flak ikke har nogle heste.

Til gengæld er der ethjulede cykler, balancebolde og en hel masse andet, ungerne kan være nødt til at komme op på igen. Det gør de så, for the show must go on, som man siger. Og man skal være en sær hjerteløs krakiler for at hæfte sig ved et lille kiks hist og her frem for at bide mærke i det talent og den livsglæde, der udvises, vel vidende at der må have ligget en masse hårdt arbejde og træning bag.

Akrobater, trapezkunstnere, jonglører, balancekunstnere, cykelartister, badutspringere og gennemskuelige tryllekunstnere hvirvler ind og ud af manegen, og børnene blandt publikum kan lide, hvad de ser.

Plads til alle

Flik-Flak er en skønsom blanding af helt små børn og så dem, der har været med i mange år. Og alle får en rolle at spille.

En af dem, der har været med i rigtig mange år er Noah Schøsler på 17 år.

- Jeg har været med, siden jeg var fire-fem år, siger Noah, som blandt andet imponerede publikum med balancekunst og energisk gavtyve-udstråling.

- Jeg bliver aldrig for gammel til cirkus, tilføjer Noah Schøsler, som til daglig går på produktionsskole i Otterup, og som har én væsentlig forklaring på, hvorfor han gennem et dusin år har været del af Cirkus Flik-Flak.

- Fællesskabet. Vi har et fantastisk sammenhold, og der er plads til alle, lyder det fra Noah. Alt imens bagscene-området fyldes med publikum, der får lov til at prøve de mange cirkusting. Nogle af dem, der svinger rundt i trapezerne bag scenen, er på besøg for første gang. Og ligner nogle, som bestemt ikke er på besøg i Cirkus Flik-Flak for sidste gang.

Cirkus Flik-Flak: Fællesskabet hvor alle kan noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce