Christoffer spiller Moses' bror i stor musical: - Det er ærefrygtindgydende

26-årige Christoffer Skov læser manuskriptet igennem i sin garderobe i pausen inden fredagens premiere på forestillingen "Prinsen af Egypten" på Fredericia Teater. Foto: Michala Bøgetoft

Christoffer spiller Moses' bror i stor musical: - Det er ærefrygtindgydende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag bliver scenelamperne rettet mod 26-årige Christoffer Skov, når han i sin første rolle indtager store scene på Fredericia Teater i musicalen "Prinsen af Egypten".

Moses' biologiske bror er født og opvokset i Dalum i Odense. Faktisk har han familie på Fyn. Det gælder i hvert fald manden bag, Christoffer Skov, som spiller Aaron, der er slave og bror til Moses og søsteren Mirjam, i Fredericia Teaters nye store musical "Prinsen af Egypten".

Christoffer Skov fløj fra reden i Dalum, da han strøg direkte ind på musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia. I dag bor han sammen med sin kæreste i en lejlighed på Vesterbro i København. Men for tiden overnatter han på et værelse i Fredericia, da mange af døgnets timer op til premieren går med at finpudse de sidste detaljer, inden det fredag for alvor går løs på store scene.

- Det er ærefrygtindgydende, men på den gode måde. Der er så mange dygtige mennesker på stedet, både fastansatte, men også dem, som kommer ind over forestillingerne. Søren Møller (teaterchef, red.) er rigtig god til at få samlet det helt rigtige hold. Så det er med en vis ærefrygt, at jeg går til opgaven, men det er også med en kæmpe ja-hat, fordi det er jo fantastisk at få lov til at være en del af, fortæller Christoffer Skov.

Fredericia Teater
Fredericia Teater er over 130 år gammelt.I 2011 begyndte teatret udelukkende at opføre musicals, som ikke før har været opført i Danmark.

Teatrets store gennembrud kom i 2012 med opførelsen af Disneys Aladdin i musicaludgave, som solgte i alt 100.000 billetter.

Teatret har blandt andet også opført 'Shubidua' i 2015/2016, som solgte 180.000 billetter, Disneys 'Klokkeren fra Notre Dame' i 2016/2017 med 160.000 solgte billetter og den aktuelle musical 'Seebach', som indtil videre har solgt over 150.000 billetter.

Fredag den 6. april er der engelsk premiere på teatrets nye musical 'Prinsen af Egypten', som indtil videre har solgt 25.000 billetter i forsalg. Musicalen har dansk premiere den 17. april.
Christoffer Skov (til højre) i rollen som Moses' og Mirjams bror Aaron under øvelserne til musicalforestillingen
Christoffer Skov (til højre) i rollen som Moses' og Mirjams bror Aaron under øvelserne til musicalforestillingen "Prinsen af Egypten". Pressefoto: Søren Malmose

Sin første rigtige rolle

Fredericia Teaters musical "Prinsen af Egypten" tager afsæt i Dreamworks' tegnefilm af samme navn. Forestillingen handler om bibelske Moses, hittebarnet der blev prins og siden landflygtig for endelig at vende tilbage til Egypten og føre sit folk ud af slaveriet og mod det forjættede land Kanaan. Sammen med Christoffer Skov vil skuespillere fra både Danmark og udlandet, gennem videoteknologi, storslåede kostumer og musik af den amerikanske komponist Stephen Schwartz, fortælle historien om drømmen om frihed og troen på et bedre liv.

- Det er faktisk min første rolle, fortæller Christoffer Skov, der blev uddannet fra musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia i 2016.

Siden har han været en del af ensemblet i Fredericia Teaters musicalforestilling "Klokkeren fra Notre Dame". Og hvis det yngre publikum genkender hans stemme, er det, fordi han blandt andet har lagt stemme til Mowgli i animationsfilmen 'Junglebogen 2'.

- Men det er første gang, jeg får en karakter, der har et navn, smiler han og fortsætter: Jeg blev enormt beæret, da jeg efter auditionen blev tilbudt rollen.

Hvad er det, musicals kan?

- Jeg tror, at det er, ligesom hvis man sammensætter en smuk gryderet, som man smager til hen ad vejen. For at opnå den perfekte oplevelse går man efter umamismagen, hvor den er perfekt saltet, sød og har en god konsistens - hvor man for oplevelsens skyld får mange elementer med. Det tror jeg, at musicals kan - med sang, dans og tale, vurderer han.

Christoffer Skov
Christoffer Skov er 26 år.Han er født og opvokset i Dalum i Odense SV.

Siden han var syv år gammel, har han været vild med skuespil og musicals, og han har blandt andet spillet med i forestillinger i Den Fynske Landsby.

Han har gået på Viby Efterskole ved Nørre Aaby på Vestfyn, en efterskole med musik, dans og teater, og gymnasietiden tilbragte han på Odense Katedralskole.

I 2016 blev Christoffer Skov færdiguddannet fra den treårige musicaluddannelse på Den Danske Scenekunstskole i Fredericia, hvor han mødte sin kæreste, som også er uddannet musicalperformer. De har en lejlighed sammen i København.

Han har tidligere lagt stemme til tegnefilm og været med i Fredericia Teaters musical "Klokkeren fra Notre Dame", mens rollen som Aaron, Moses biologiske bror, i teatrets nye musical "Prinsen af Egypten" er hans første større rolle.

Spændt på den gode måde

Før Christoffer Skov træder ind på den store scene på Fredericia Teater plejer han at tage en dyb indånding.

- Jeg står og 'grounder' mig selv, siger han og sætter først den ene og så den anden fod i jorden.

- Så trækker jeg vejret, og så fokuserer jeg på at være nærværende. Der er ikke noget trick til det, jeg gør. Ikke andet end at knokle og være nysgerrig, siger han.

Da denne journalist på vej ud ad døren til det store teater i Fredericia spørger Christoffer Skov, om hans familie kommer til premieren, udbryder han uventet:

- Nej, de har aldrig set en musical før!

Men med et stort grin bliver det tydeligt, at det blot var en spøg.

- Selvfølgelig kommer de - både til den engelske og danske premiere. De har set alt, jeg har medvirket i.

Fredag den 6. april har musicalforestillingen "Prinsen af Egypten" engelsk premiere på Fredericia Teater. Forestillingen har dansk premiere tirsdag den 17. april. Og efter nærmest at have boet på scenen i to måneder føler Christoffer Skov sig klar.

- Jeg er virkelig spændt. Men på den gode måde.

Christoffer spiller Moses' bror i stor musical: - Det er ærefrygtindgydende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce