Chip får flere børn til at tage cyklen i skole


Chip får flere børn til at tage cyklen i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsøg på odenseanske skoleveje har fået flere børn til at tage cyklen

Odense: En lille chip med navnet Cykelscore monteret på cyklen og en række checkpoints på udvalgte skoleveje i Odense, har nu haft en positiv effekt på antallet af børn, der cykler til og fra skole.

Det viser et projekt, der som et forsøg har været rullet ud i det ene af byens tre skoledistrikter.

2224 elever svarende til 40 procent af eleverne i skoledistrikt syd deltager, og i løbet af det seneste år har det fået syv procent flere skoleelever til dagligt at cykle i skole.

Stigningen svarer til, at en ekstra elev i hver klasse cykler til og fra skole hver dag. Og tre elever i hver klasse cykler ekstra ture i weekender, ferier eller på helligdage.

- Cykelscore motiverer børnene. Den får dem til på eget initiativ at tage cyklen, og herved skabes en god vane allerede fra barnsben. Herudover kunne det jo være, at børnenes motivation kunne smitte af på forældrene, så de også lokkes med ud på en cykeltur, siger Jane Jegind (V), by- og kulturrådmand i Odense Kommune.

Når skolebørnene cykler rundt i byen, kører de forbi opstillede Cykelscore-standere. Deres chip registrerer, at de er cyklet forbi, og det udløser lodder, som de kan bruge til - måske - at vinde en præmie.

Forud for projektet undersøgte kommunen i foråret 2014 børnenes skoletransportvaner, og da undersøgelsen blev gennemført dette forår igen, kunne stigningen i flere cyklister måles.

Tallene i undersøgelsen viser også, at det reelt er nye cyklister, der tidligere enten blev kørt i bil eller bus til og fra skole.

Projektet har også givet kommunen en masse data om skolebørnenes cykelaktivitet, som kommunen kan bruge i det fremtidige arbejde med at udvikle Odense i en mere intelligent og bæredygtig retning.

- Vi arbejder aktivt på at gøre Odense til et laboratorium for smarte, sunde og bæredygtige løsninger i alle mulige former for partnerskaber med både offentlige og private samarbejdspartnere. Og det er et glimrende eksempel på, at vi kan nå rigtig langt med nye, intelligente løsninger, siger rådmanden.

De lodder, børnene får af at cykle, kan udløse præmier, eksempelvis cykeltrøjer, biografbilletter og drikkedunke.

Chip får flere børn til at tage cyklen i skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce