Chef i Odense Kommune: - Ingen unge skal gå i ledighed

"Ung På Vej" er et nyt uddannelsestilbud til unge med diagnosticeret angst. Det har været vigtigt for Odense Kommune hurtigt at få oprettet tilbuddet, fortæller Kirsten Haaning, chef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Chef i Odense Kommune: - Ingen unge skal gå i ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det har været vigtigt for Odense Kommune hurtigt at få oprettet et uddannelsestilbud til unge med angst, efter forældre har gjort kommunen opmærksom på et hul i systemet, fortæller Kirsten Haaning, chef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen.

Hvorfor har Odense Kommune oprettet et nyt uddannelsestilbud til unge med angst?

- Det er jo en stor tak til de forældre, der har hejst flaget. De har sagt, at der her er et behov, vi skal have kigget på, og det har vi lyttet til. Et nyt tilbud er måske så meget sagt, for det ligger under de særligt tilrettelagte ungdomsuddannelser (STU), som vi i forvejen driver i Odense Kommune. Men det er en ny målgruppe, der er oprettet et tilbud til. Det er de unge, hvor angsten og ikke den boglige del, er den altoverskyggende udfordring. Det er ellers typisk de unge, som ikke kan gå på de ordinære uddannelser, fordi de fagligt har svært ved at følge med, vi i forvejen kender på STUen.

Hvordan skal uddannelsen hjælpe de her unge?

- Formålet er at løfte de unge mennesker så højt op ad uddannelses-trappen, som vi kan. Lige nu er angsten en barriere for, at de ikke kan tage en ordinær ungdomsuddannelse, men jeg håber, at vi om tre eller måske to eller allerede et år kan løfte nogle af dem ud i det ordinære uddannelsessystem - eventuelt med pædagogisk støtte til.

Forældrene til de unge er positivt overraskede over, at uddannelsestilbuddet kunne nå at blive oprettet, så deres børn kunne få gavn af det efter sommerferien. Hvorfor har I prioriteret, at det her skulle gå stærkt?

- De skulle selvfølgelig ikke gå uden et tilbud. Vi har jo et mål om, at alle - eller hvert fald næsten alle - unge skal have en ungdomsuddannelse. Men det er en generel ting, at vi prioriterer, at ingen unge skal gå i ledighed. Vi prioriterer jo også, at alle andre unge i Odense Kommune skal i gang med noget, fordi det er det, der rykker dem.

Så vidt jeg ved, findes der ingen lignende specialuddannelser til unge med angst andre steder. Skal Odense Kommune være foregangskommune og inspirere andre?

- Jeg tror hvert fald, det er et behov, der er andre steder. Vi har kontakt med Assens og Nordfyns kommuner om at løfte størsteparten af deres STU-opgaver også. Når vi lige får det her i gang, skal vi også prøve at hjælpe andre kommuner på vej. Jeg har heller ikke kendskab til, at der eksisterer lignende tilbud i andre kommuner, selvom jeg efterhånden har samarbejdet med mange kommuner i forhold til STU-tilbud. Så det er da muligt, at vi bliver forgangskommune. Og det vil vi da gerne være.

Chef i Odense Kommune: - Ingen unge skal gå i ledighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce